Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De TV Republiek verloor ruim 20 procent kijkers in een week

Gestart door Pieszyce, 29 januari 2024, 13:10

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De TV Republiek verloor ruim 20 procent kijkers in een week
Sakiewicz zonder reclame en geld


28 januari 2034

Het snelle einde van Kaczyński's televisie.

Het Wirtualne Media-portaal publiceerde Nielsen Audience Measurement-gegevens over het kijkerspubliek van individuele televisiestations. Het blijkt dat de televisie van Republika Tomasz Sakiewicz niet alleen reclame, maar ook geld snel verliest.

Volgens gegevens gepubliceerd door WM in de week van 15 tot 21 januari daalde het procentuele aandeel onder de kijkers van de Republika van 4,93%. tot 3,85 procent Dit betekent een kijkersdaling van ruim 20 procent!

Gegevens voor de afgelopen week - 22-28 januari - zijn nog niet bekend, maar er kan een verdere uitstroom van kijkers worden verwacht.

Gecombineerd met de enorme uitstroom van adverteerders als gevolg van de inhoud op Republika (mensen die uit de dood vluchten naar concentratiekampen sturen, nummers op hun armen tatoeëren, vergelijken met afval) is dit een slechte voorspelling voor Tomasz Sakiewicz en PiS.

Grappig genoeg zijn de enige dingen die nog over zijn op de PiS-televisie advertenties voor medische producten voor ouderen... en Duitse winkelketens, die PiS en zijn propagandisten haten en hebben opgeroepen tot een boycot.

De situatie is zo kritiek dat het hoofd van Polsat zelf moest ingrijpen en, zoals weinig mensen zich herinneren, Republika bij een breder publiek introduceerde toen PiS aan de macht kwam.

Nu adverteerders de terugtrekking van hun advertenties van Republika TV eisen, en Polsat dit in een integraal pakket heeft, en dreigementen met contractuele boetes geen effect hebben... riep Solorz alle omroepen op om "het niveau van emoties in het publieke debat te verlagen" ."

Zelfs de PiS-leider, die snel de hoop verloor in Republika TV, merkt de crisis op. Tijdens de bijeenkomst in Lublin kondigde Jarosław Kaczyński de oprichting aan van een groot 'rechts' televisiestation.

– Vandaag hebben we de Republiek. Hoewel de Republiek niet overal reikt en over zeer weinig middelen beschikt, is dit nog maar het begin van televisie. We zullen er alles aan doen om, in de eerste plaats, de strijd om de publieke televisie in Polen te winnen, maar in de tweede plaats ook om een grote particuliere televisie te creëren die gratis zal zijn, zei Kaczyński.

Bron:  wiesci24.pl[/ur]      język po Polsku