Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Bedrogen Platteland verklaart stakingsalarm

Gestart door Pieszyce, 6 april 2023, 00:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Bedrogen Platteland verklaart stakingsalarm
"De minister van Landbouw heeft elk resterend respect verloren."


Bedrogen Dorp
4 april 2023 
Jacek Brzuszkiewicz

Minister Kowalczyk heeft de fragiele overeenkomst verbroken en de restanten van het vertrouwen verloren. Daarom kondigen de vereniging Oszukana Wieś en de Zamojskie Towarzystwo Rolnicze een stakingsalarm af, meldt de leider van de vereniging, Wieslaw Gryn, en kondigt voor vandaag een boerenprotest in Hrubieszow aan.

Boeren van de vereniging Oszukana Wieś zijn bezorgd over miljoenen tonnen Oekraïens graan, dat als gevolg van Poetins blokkade van de Zwarte Zeehavens naar Gdańsk en verder naar hongerende Afrikaanse landen zou worden gestuurd. De EU ging hiermee akkoord en hief de douanerechten op Oekraïense levensmiddelen op. Ondertussen bereikte het grootste deel van de tarwe, koolzaad en maïs de Oostzee helemaal niet omdat het in Poolse pakhuizen terechtkwam, waardoor de graanprijs met de helft daalde.

Als gevolg daarvan kostte een ton tarwe in september, net na de oogst, 1.500 zloty's, terwijl hij vandaag slechts voor 770 zloty's kan worden verkocht. Wat de boeren uit Oszukana Wieś het meeste pijn doet, is het feit dat minister Henryk Kowalczyk hen direct aanspoorde om de verkoop tot het voorjaar uit te stellen. Bovendien stelde hij de boeren voor om in de herfst meststoffen te kopen, omdat de prijs daarvan zou stijgen. Ondertussen is de prijs in het voorjaar met bijna de helft gedaald.
 
Betaalmuur:
Bron:   lublin.wyborcza.pl przez Jacek Brzuszkiewicz     język po Polsku

Pieszyce

 
Ooit leerde ik, dat zelfs ,,Wanbeleid ook beleid was", maar dit is erg asociaal wat het ministerie van Landbouw doet.
Ondertussen, is het dat een land in oorlog, geld nodig heeft en landen in Afrika eten vanwege honger, de Polen het graan misbruiken voor eigen gerief. Asociaal dat is het zeker.   >:(