Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Boswachters eisen ontslag van directeur, raadslid voor PiS

Gestart door Pieszyce, 7 oktober 2023, 15:43

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Boswachters eisen ontslag van directeur, raadslid voor PiS
Het gaat over Medicover


Staatsbossen
5 oktober 2023
Aleksander Gurgul

Het geschil over de aanvullende ziektekostenverzekering voor boswachters in Dolno Śląsk duurt al een paar maanden. De boswachters eisen het ontslag van de directeur. Zaterdag gaan ze picketten in Warschau.

"Wyborcza" heeft een brief ontvangen die geschreven is aan de directeur-generaal van de staatsbossen door Tomasz Szymczuk, voorzitter van de "Solidariteit" van bosbouwers van het regionale directoraat in Wrocław. Daarin laat hij geen spaan heel van zijn baas, regiodirecteur Tadeusz Łozowski, die ook PiS-raadslid is in het district Karkonosze.

Boswachters uit Dolno Śląsk willen dat de directeur wordt ontslagen. Het gaat over Medicover

De brief staat vol bitterheid en beschuldigingen aan het adres van Lozowski. "De omvang van pathologische verschijnselen, verdachte dubbelzinnige beslissingen en pure incompetentie heeft ons gedwongen om te reageren en deze toespraak te houden. Als activisten van NSZZ 'Solidarność' zijn we gehecht aan elementaire, fundamentele waarden zoals waarheid, eerlijkheid, loyaliteit en transparantie. De huidige directeur van het Regionale Directoraat van Staatsbossen in Wrocław, de heer Tadeusz Łozowski, is door zijn daden een contradictio in terminis geworden van deze waarden en heeft de NSZZ 'Solidarność' en het imago van Staatsbossen beschadigd". - schrijft Szymczuk.

Bron:  wyborcza.pl przez Aleksander Gurgul /url]      język po Polsku