Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het is tijd om journalisten te onderzoeken

Gestart door Pieszyce, 19 februari 2024, 00:17

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het is tijd om journalisten te onderzoeken
Het milieu reinigt zichzelf niet


18 februari 2024

De lijst van journalisten van het regime die in de PiS-media hebben gewerkt, de lijst van hoofdredacteuren die zich hebben uitverkocht aan Kaczyński, de lijst van mensen die inzendingen en lof voor PiS en Solidarna Polska hebben gepubliceerd – we hebben geen keus. Nadat de democratische regering de macht heeft overgenomen, heffen deze mensen hun hoofd op en proberen te beweren dat ze nooit hebben meegewerkt.

Tijdens het PiS-tijdperk faalden de media in de samenleving. Veel mensen bleken varkens te zijn die Polen en Polen voor geld verkochten. Ze waarschuwden niet tegen PiS, maakten geen schandalen bekend, stigmatiseerden de inkomsten van politici niet en maakten geen schandalen bekend. Verkopende mediahoeren werken tot op de dag van vandaag in de media en proberen verandering tegen te houden.

Gezonde, onafhankelijke media vormen de basis voor het functioneren van de samenleving. Er is geen toestemming voor deze mensen die de samenleving hebben uitverkocht om in deze media te blijven.

Volledige doorlichting, is noodzakelijk.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Kaczyński heeft journalisten omgekocht
Ze moeten vandaag nog ontslagen worden


18 februari 2024

Journalisten die vooral geïnteresseerd waren in de regering verdienden enkele tientallen duizenden zloty's per maand, en enkele duizenden werden verdiend door degenen die minder belangrijk waren maar moesten zwijgen. Ja, de inkomsten in de publieke media waren enorm. De omkoopbaarheid van mediahoeren hielp PiS aan de macht te blijven. Vandaag moet dit allemaal onthuld worden.

Het proces van liquidatie van de publieke media, dat werd gestart door minister Sienkiewicz, is een proces van herstel van gezonde systemen en objectieve transmissie. PiS vernietigde deze media grotendeels, omdat het geven van grote hoeveelheden geld hen niet alleen in slaap bracht, maar ook een ander zeer gevaarlijk fenomeen veroorzaakte: deze media werden immobiel en niet-concurrerend ten opzichte van commerciële media. Kunstmatig in stand gehouden via een subsidiedruppel, werden ze al snel onaantrekkelijk in de media.

Hoge lonen, lage eisen: de perfecte definitie van communistische media. Het milieu zal zich natuurlijk verzetten tegen opruimen, maar het moet wel schoongemaakt worden. Laat jonge, ambitieuze mensen binnen die ergens om geven. Tijdens het PiS-tijdperk gingen de media naar een dieptepunt en daalde het aantal kijkers en luisteraars. De grote taak van de nieuwe regering is om het land weer op te bouwen.

Vandaag hebben we televisie nodig met een missie, we hebben journalisten nodig die vertellen waar het op staat, we hebben bovenal de waarheid nodig. Het is tijd om te stoppen met het inkleuren van de werkelijkheid. Journalisten moeten PiS-schandalen beschrijven, waarvan er meer dan 1.300 zijn! Ze moeten ook toezien op de handen van de nieuwe regering, maar die heeft nog niets stoms gedaan – en als er fouten optreden, moet de journalistieke gemeenschap onmiddellijk reageren.

Helaas proberen tegenwoordig verschillende soorten groepen en groepen veranderingen tegen te houden. Dit kan niet worden toegestaan.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku