Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het einde van het geschil over de publieke media. PiS had het mis!

Gestart door Pieszyce, 21 april 2024, 18:57

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het einde van het geschil over de publieke media. PiS had het mis!

20 april 2024

Op de website van het Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed is een bericht verschenen waarin de huidige situatie in de publieke media wordt uitgelegd.

– Om twijfels weg te nemen legt de minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed, als vertegenwoordiger van het Ministerie van Financiën, vriendelijk uit dat alle publieke mediabedrijven en het Poolse persbureau feitelijk failliet zijn gegaan, wat wordt bevestigd door vermeldingen in het Nationale Rechtbankregister. De enige instanties die bevoegd zijn om bovengenoemde te vertegenwoordigen bedrijven zijn vereffenaars die zijn opgenomen in het ondernemersregister van het Nationale Hofregister voor alle 20 bedrijven - lezen we in het document.

Tegelijkertijd werd eraan herinnerd dat de rechtbank van de hoofdstad van Op 18 april 2024 heeft de stad Warschau drie belangrijke uitspraken gedaan in de zaak van TVP S.A. in liquidatie. "Het heeft de procedure stopgezet met betrekking tot de aanvragen van de heer Maciej Łopiński, Michał Adamczyk en Tomasz Owsiński voor hun inschrijving in het Nationale Rechtbankregister als leden van de raad van bestuur van TVP, en oordeelde dat als gevolg van de daadwerkelijke opening van de liquidatie en de inschrijving van de heer Daniel Gorgosz als curator van het bedrijf, zijn alle bedrijfsgeschillen beëindigd", benadrukken de functionarissen van het Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed.

De overheid volgde eenvoudigweg de wet door de publieke media van PiS over te nemen.

Bron:    wiesci24.pl    język po Polsku