Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Incompetentie en gebrek aan ervaring in de publieke media is een tragedie waarvoor de overheid veran

Gestart door Pieszyce, 22 april 2024, 21:36

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Incompetentie en gebrek aan ervaring in de publieke media is een tragedie waarvoor de overheid verantwoordelijk is!

21 april 2024

televisie, TVP

Het aanstellen van incompetente mensen op managementposities is voor elke organisatie een uiterst riskant fenomeen, dat tot ernstige gevolgen op lange termijn kan leiden in de sfeer van de publieke media. Mensen die niet over de juiste vaardigheden of ervaring beschikken om teams, projecten of strategische initiatieven te beheren, kunnen onbedoeld chaos en instabiliteit creëren. De media vervullen niet langer hun functie.

Het eerste en meest voor de hand liggende probleem is ineffectieve besluitvorming. Mensen die zijn aangesteld op basis van nepotisme, zonder de juiste kennis en ervaring, kunnen beslissingen nemen die niet op solide gegevens zijn gebaseerd of die belangrijke zakelijke aspecten negeren, wat vervolgens tot strategische fouten leidt. Dit kan op zijn beurt resulteren in financiële verliezen, verlies aan concurrentievermogen op de markt of zelfs juridische complicaties voor een bepaald radiostation. En dit gebeurt vaak, zoals we nu zien.

Incompetent management heeft ook een negatief effect op het moreel van de werknemers. Wanneer werknemers merken dat hun leiders niet in staat zijn om met fundamentele verantwoordelijkheden om te gaan, kunnen hun betrokkenheid en werktevredenheid aanzienlijk afnemen. Dit leidt tot een stijging van het ziekteverzuim en zelfs een hoog personeelsverloop, wat de organisatie verder verzwakt.

Een ander aspect is de slechte communicatie binnen de media, wat vaak voorkomt wanneer incompetente mensen leidinggevende posities bekleden. Het gebrek aan vermogen om informatie effectief over te brengen en het gebrek aan openheid voor feedback kunnen leiden tot misverstanden en interne conflicten, wat de implementatie van projecten en het bereiken van doelen verder bemoeilijkt. Dit fenomeen komt onder meer voor op TVP en in sommige Poolse radiostations.

In een breder perspectief kan de benoeming van incompetente leiders de reputatie van de media volledig en onherroepelijk vernietigen. Klanten en zakenpartners die managementproblemen en een gebrek aan professionaliteit opmerken, kunnen het vertrouwen in het bedrijf verliezen, wat moeilijk terug te winnen is.

In extreme gevallen kunnen de gevolgen van incompetent management catastrofaal zijn, en zelfs leiden tot de ineenstorting van een bepaald medium. Dat is wat we zien.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku