Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De media lieten het publiek in de steek

Gestart door Pieszyce, 12 februari 2024, 00:50

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De media lieten het publiek in de steek
ze verkochten zichzelf voor een paar cent aan Kaczyński


11 februari 2024

Als we vandaag de dag terugkijken naar wat er de afgelopen acht jaar in de media is gebeurd, kunnen we zien hoeveel journalisten zichzelf hebben verkocht voor een handvol zilveren munten. Ze zouden eerlijk genoemd moeten worden: verraders. Ze verraden Polen voor een comfortabel leven.

– In de Poolse media is er, op uitzonderingen na, de afgelopen acht jaar sprake geweest van een collectief Tucker Carlson, loyaal aan de autoriteiten, luisterend naar hun meest onzinberichten en meest vulgaire leugens, getraind in het bekritiseren van niet de autoriteiten maar hun tegenstanders, cynisch, sluw, laf en opportunistisch. De regering verloor uiteindelijk omdat miljoenen Polen zowel Kaczyński als zijn kameraden verwierpen, en het collectief Tucker Carlson, dat ze eenvoudigweg begonnen te verachten - schreef Tomasz Lis.

Dit is een geldige mening. We mogen al deze omkoopbare mediahoeren niet vergeten, mensen die voor een paar zloty de waarheid gaven. Gelukkig zijn we vandaag de dag niet allemaal bezig met de wederopbouw van de media – en iedereen die verraad pleegt moet een verrader worden genoemd en uit het beroep worden verwijderd.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Journalisten blijven PiS in de media toelaten
Dit is een vergissing en gevaarlijk


12 februari  2024

Het is vandaag de dag een vergissing om PiS-mensen in de media toe te laten. Democratische media moeten de samenleving kunnen beschermen tegen schadelijke boodschappen en leugens, en vooral tegen agressie.

Afgelopen weekend brak er in sommige media een herberggevecht uit. Hier werd viceminister Katarzyna Lubnauer op weerzinwekkende wijze aangevallen door de lompe en primitieve Czarnek. Dit werd toegestaan door de gastheer die de onbeschofte politicus de studio binnenliet. Waarvoor?

Het is de moeite waard om ons af te vragen of we dergelijke emoties vandaag de dag echt nodig hebben, of dat we misschien de stemming moeten kalmeren en een einde moeten maken aan dit walgelijke schouwspel van leugens en haat dat PiS heeft ontketend. Deze keer moeten uitgevers en media-eigenaren echt hun geweten onderzoeken en overwegen of het de moeite waard is om PiS te helpen omwille van tijdelijke winsten.

Grofheid, verdeeldheid en haat zijn de bondgenoten van een zwakke staat, een zwak Polen. We hebben vandaag de dag iets heel anders nodig: vrede en eenheid rond ideeën.

Journalisten mogen deze leugenaars niet meenemen naar de studio, ze mogen niet naar conferenties gaan waar ze worden beledigd. Het niet waard.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Een oproep aan Sienkiewicz: tijd om journalisten door te lichten!

1 maart 2024

Journalisten die al acht jaar tegen PiS vechten, zijn boos op de nieuwe regering omdat ze mensen die met de vorige regering hebben samengewerkt de publieke media laat domineren. Stemmen die milieu-inspecties eisen, worden steeds luider.

Bartłomiej Sienkiewicz is verantwoordelijk voor de publieke media. Zijn daden worden op zijn zachtst gezegd als onbegrijpelijk en ontdaan van elementaire logica ervaren. Het ontslag van de RDC-liquidator wegens het ontslaan van PiS-mensen veroorzaakte een ernstige schok onder degenen die al jaren tegen het Kaczyński-regime vochten, en deze meningen bereiken ook premier Donald Tusk, wat de minister van Cultuur in een moeilijke positie plaatst. De onthulling dat TVP mensen op hoge posities in dienst heeft die verwant zijn aan Pereira, kalmeert de stemming ook niet, integendeel.

In deze situatie eisen journalisten luidkeels zuivering om duidelijk bij voor- en achternaam aan te geven wie met de autoriteiten heeft samengewerkt. Deze eisen omvatten niet alleen de openbaarmaking van namen, maar ook de hoogte van de inkomsten uit overheidsgeld.

Deze gegevens moeten openbaar en breed beschikbaar zijn, zegt het milieu. Het is tijd om de verraders te leren kennen en degenen die zichzelf voor geld hebben verkocht, en ook om de namen te leren kennen van de redacties, uitgevers en eigenaren van deze media die zichzelf prostitueerden met PiS.

Bron wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Inspecteer journalisten, blokkeer de toegang tot publieke media!

3 maart 2024

Journalisten die al acht jaar niet hebben toegegeven aan de PiS-terreur, niet zijn geïntimideerd of omgekocht, willen er vooral zeker van zijn dat er geen uitverkoop, verraders en conformisten in de publieke media worden toegelaten. Helaas staat minister Sienkiewicz toe dat zulke mensen op televisie en radio verschijnen. Hij heeft duidelijk het volledige gevoel voor de publieke stemming verloren.

De journalistieke omgeving vereist dringend onderzoek. Dit is een vereiste voor de wederopbouw van Polen en het creëren van een democratische rechtsstaat. Een land waarvan de media haar nauwlettend in de gaten houden en het publiek waarschuwen als er iets misgaat. Tegenwoordig kijken de media heel aandachtig naar het ministerie van Bartłomiej Sienkiewicz en merken ze fout na fout op.

Het ontslag van de curator die de taak op zich nam om Radio for You van PiS-volgelingen te zuiveren was de eerste, maar helaas niet de laatste, fout van de minister. Er verscheen nog meer: verdediging van symmetristen, waardoor de werkgelegenheid mogelijk werd gemaakt voor mensen die rechtstreeks verband hielden met PiS. Wetteloosheid en conformisme moeten consequent worden aangepakt! En er kan geen sprake van zijn dat slimme journalisten misbruik maken van ethisch twijfelachtige keuzes.

Het toegeven van mensen die acht jaar lang hebben geprofiteerd van de samenwerking met PiS en het verslaan van PO, PSL en links als een trommel is erger dan domheid, het is een misdaad! Omdat Sienkiewicz duidelijk maakt dat samenwerken met de overheid loont. Nee, het is het niet waard, minister. En een dergelijke actie zal voor u ook politiek gezien niet rendabel zijn. Je ziet er zwak uit, zwak. De slechtste minister van de regering van Tusk. En een grote last voor het heersende kamp.

Dergelijke fouten leiden tot verlies van steun. Eerst langzaam, daarna steeds sneller. Wil Sienkiewicz dat PiS weer aan de macht komt? Laat nog meer van deze verkopers binnen. Sneller.

Bron wiesci24.pl     język po Polsku


Pieszyce


Het uitnodigen van PiS-activisten en propagandisten op radio en televisie is een schandaal!

4 maart 2024

Het uitnodigen van mensen in de media die onder PiS bekend stonden als leugenaars of propagandisten van de regering is een schandaal. Helaas werden dergelijke mislukkingen onder meer ervaren door Radio Zet en Radio dla Młodych.

Radio Zet nodigde Anna Zalewska, betrokken bij de overval op PCK-containers, uit om commentaar te geven op de actualiteit. De zaak is nog steeds niet volledig opgelost, Zalewska wordt geconfronteerd met ernstige strafrechtelijke vervolgingen en Radio Zet nodigt haar uit om zich bij ons aan te sluiten. Dit is onaanvaardbaar omdat mensen die betrokken zijn bij criminele activiteiten in de gevangenis moeten worden vastgehouden en geen stem mogen hebben.

Op zijn beurt nodigde Grzegorz Chlasta, hoofdredacteur van Radio dla Nasze, een lokaal radiostation in Warschau dat in verval is door PiS, Piotr Semka, een van de belangrijkste PiS-propagandisten, uit voor het programma. Met welk doel? Om de PiS-wereldorde te promoten.

Het uitnodigen van PiS-activisten en propagandisten voor radio en televisie is een schandaal. Elke journalist zou een beetje gezond verstand moeten hebben en moeten begrijpen dat Kaczyński's visie op de wereld één grote leugen is die de samenleving schaadt.

Bron wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Succes van het tijdschrift "Pers"!
Nadat de schuilplaats van PiS-propagandisten op TVP en de Poolse radio aan het licht was gekomen, werden verdere aftreden aangekondigd


4 maart 2024

De zuivering is begonnen.

In een artikel van Krzysztof Boczek onthulde het tijdschrift "Press" dat PiS-propagandisten verborgen waren in TVP en de Poolse radio. De nieuwe autoriteiten gooien ze er pas uit als de zaak aan het licht komt.

Het artikel veroorzaakte veel opschudding onder journalisten. Eerder sloeg redacteur Boczek alarm over de procedure op het portaal Oko.press.

Maar de druk is logisch. Zoals gemeld door Press.pl is zojuist een andere PiS-propagandist ontslagen bij de Poolse radio.

Dit gaat over Roman Wawrzyniak, die ondergedoken zat bij Radio Poznań. Hij werd beroemd vanwege zijn vulgaire aanvallen op LGBT-mensen.

Laten we u eraan herinneren dat leden van het programmabestuur van Radio Poznań in februari 2021 hebben berekend dat Roman Wawrzyniak van juli tot oktober 2020 maar liefst 36 keer in de ether sprak op een manier die de LGBT-gemeenschap beledigde.

Nadat PiS de macht had overgenomen, kreeg Wawrzyniak ook een baan bij TVP Poznań.

Bron wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Kan Polen zich publieke media veroorloven?
Of moeten ze misschien echt afgeschaft worden?


7 maart 2024

Na acht jaar PiS-heerschappij zijn de publieke media in een staat van verval. De mensen die daar werken weten niet waarom ze werken, het woord 'missie' wordt gebruikt als knuppel tegen tegenstanders en hervormers, en daaropvolgende arrangementen en arrangementen proberen de macht binnenin hen te verwerven. Dit is complete absurditeit. Het is de moeite waard om te overwegen of deze media, gebruikmakend van het feit dat minister Sienkiewicz curatoren heeft aangesteld, niet simpelweg moeten worden ontbonden en hun activiteiten moeten worden beëindigd. Want waar hebben we ze eigenlijk voor nodig?

De belangrijkste zonden van de publieke media in Polen zijn overwerk, lage efficiëntie van werknemers, gebrek aan een ontwikkelingsplan, laag sociaal nut en betrokkenheid bij verschillende soorten belangen. Kunnen we ons überhaupt publieke media veroorloven?

Als we er rekening mee houden dat mensen daar 20-40.000 PLN verdienen, dat de programma's en programma's van lage kwaliteit zijn, dat niet bekend is tot wie het aanbod van deze omroepen is gericht, dat het aantal kijkers daalt, dat internet zich zeer sterk ontwikkelt, snel – dit zijn publieke media, we hebben ze echt niet nodig.

Publieke media zouden nuttig zijn als de richting van hun ontwikkeling werd gedefinieerd. Minister Sienkiewicz heeft dat idee echter niet en kan er blijkbaar niet voor zorgen dat er überhaupt richting komt. Sterker nog, hij kon de curatoren niet eens betalen! Er is ook geen systeem van financiering of verantwoordelijkheid voor mensen die met PiS samenwerken.

Als dat zo is, laten we er dan verdorie vandoor gaan!

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Tomasz Lis is hardvochtig over de collaborateurs onder journalisten:
 mediawerkers hebben een alliantie gevormd tegen hun ontvangers – burgers


29 maart 2024

– In normale landen vormen de media soms een alliantie tegen kwade autoriteiten. In ons land vormden ze vóór 2015 een alliantie tegen een regering die zeker onvolmaakt, maar democratisch en gezagsgetrouw was. Toen de ondemocratische regering kwam en de rechtsstaat destructief was, hebben ze jarenlang ellendig gezeurd of met haar samengewerkt. En na de machtswisseling, die ondanks en zelfs tegen de media door burgers tot stand werd gebracht, vormden mediawerkers een alliantie tegen hun ontvangers – burgers, wat al een mondiaal fenomeen is – schreef Tomasz Lis.

Dit zijn bittere woorden, maar vol waarheid: de journalistieke gemeenschap heeft dringend onderzoek nodig.

– Een teken des tijds. Fatsoen is onzin, en grappenmakerij en onbeschaamdheid a la Stanowski, Mazurek of Jadczak is "cool"... - een van de internetgebruikers gaf commentaar op Lisa's woorden.

Waarom is het zo moeilijk om de journalistieke gemeenschap door te lichten? Omdat veel ooit fatsoenlijke mensen zich overgaven aan PiS-arrangementen en collaborateurs werden, of in een mildere versie, symmetristen.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku