Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De Świnoujściu LNG terminal en graan uit Oekraïne. Wat hebben deze rampen gemeen?

Gestart door Pieszyce, 18 april 2023, 15:09

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

De Świnoujściu LNG terminal en graan uit Oekraïne. Wat hebben deze rampen gemeen?
"Worden we geregeerd door idioten of dieven?"


Polska w ruinie 2023
17 april 2023
Andrzej Kraśnicki jr

De regering PiS had bijna een jaar de tijd om de doorvoer van Oekraïens graan door Polen te organiseren en evenveel tijd om de LNG-terminal in Świnoujściu veilig te stellen. Zij deed niets. Nu blust zij het vuur, waardoor de Oekraïense economie om zeep wordt geholpen en het toerisme in Świnoujściu wordt vernietigd.

Beide gevallen tonen op de meest flagrante wijze aan hoe druk de regeringen van Verenigd Rechts bezig zijn met het uitdelen van geld aan "hun eigen" en met interne oorlogen, waardoor Polen en nu ook de buurlanden die tegen de Russische indringers vechten, worden geruïneerd.

PiS en graan. Ramp ondanks waarschuwingen

Dat belastingvrije landbouwproducten uit Oekraïne de Poolse markt zouden overspoelen werd door de oppositie en sommige boeren al in juni 2022 gewaarschuwd. Het was al duidelijk dat het lovenswaardige doel om een doorvoercorridor te creëren voor Oekraïens graan naar hongerend Afrika een schijnvertoning was. En dit was geen informatie die in de hermetische landbouwgemeenschap circuleerde, maar werd in het openbaar verkondigd door onder andere Donald Tusk tijdens zijn bezoek aan Dolno Śląsk in juni 2022.

Betaalmuur:

Bron:  szczecin.wyborcza.pl  przez Andrzej Kraśnicki jr