Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dit is een doorsnede die binnen onze mogelijkheden ligt

Gestart door Pieszyce, 31 december 2022, 00:43

Vorige topic - Volgende topic
Tags doorsnedebinnenmogelijkhedenspitVistuła

Pieszyce


Dit is een doorsnede die binnen onze mogelijkheden ligt
Het kanaal door de Vistula Spit is niet druk.


przekop Mierzei Wiślanej
28 december 2022 
Grzegorz Kubicki


Citaatfoto:  Vistula Spit kanaal (Fot. Michał Ryniak / Agencja Wyborcza.pl)

Het Maritiem Bureau in Gdynia heeft "opgeschept" over de verkeersstatistieken van de omleiding van het Vistula Spit. En laten we - opnieuw - even terugkeren naar "De Teddybeer" van Stanisław Bareja.

- Vertel me, waar is dit kanaal voor.

- Waar is het precies voor?

- Nou, niemand weet waar het voor is (...). Weet je wat de sloot doet? Het voorziet in de vitale behoeften van de hele samenleving. Het is een dwarsdoorsnede op de schaal van onze mogelijkheden. Weet je wat we met deze sloot doen? Wij openen de ogen van de ongelovigen. Kijk, we zeggen, dit is van ons, we hebben het gemaakt, en het is niet ons laatste woord. En niemand heeft het recht om te klagen.

Symbolische beweging op het kanaal door de Vistula Spit

Ter gelegenheid van de opening van het kanaal voor de Vistula Spit in september (maar ook al eerder) waren er veel parafrases en herhalingen van het beroemde citaat uit "De Teddybeer" van Stanisław Bareja. De opening, uitgezonden door TVP, was uitbundig, ging gepaard met politieke ensceneringen, en achter de rug van president Andrzej Duda, premier Mateusz Morawiecki en voorzitter Jarosław Kaczyński van Recht en Rechtvaardigheid voeren vier schepen mee als "figuranten" - de "Zodiak II", het SAR-reddingsschip "Orkan", het grensbewakingspatrouillevaartuig "Kaper-2" en de motorboot Formosa. Niemand voegde er toen aan toe dat geen van deze schepen ooit eerder op de ondiepe Vistula-lagune had gevaren en dat ook niet zou doen.

Betaalmuur:

Bron:  trojmiasto.wyborcza.pl przez Grzegorz Kubicki [/url         język po Polsku

Pieszyce


Hoeveel schepen zijn er via het kanaal door de landtong gevaren?
De laatste cijfers zijn er


pas
27 december  2022


Vistula Spit canal  PiotrMig CC BY-SA 4.0

De eerste dagen na de opening van het kanaal door de Vistula Spit bracht relatief veel belangstelling voor de investering. Na verloop van tijd begon het af te nemen. Op 14 december hadden 467 boten en schepen de waterweg gebruikt, meldt elblag.wyborcza.pl.

Op 17 september werd het kanaal dat de Golf van Gdansk verbindt met de Vistula-lagune officieel geopend. Op die dag voer het schip Zodiak II door het kanaal. De eerste dagen was er veel belangstelling voor het kanaal. Maar na verloop van tijd nam de belangstelling af.

"Op 14 december waren 467 boten en schepen overgestoken, waarvan 309 in de eerste maand na de opening, 194 schepen in de eerste week en 95 op de eerste dag na de opening", schrijft elblag.wyborcza.pl.

Zoals we verder lezen, ging het hierbij om 11 schepen onder buitenlandse vlag - Zweedse, Franse, Noorse en Duitse.

Het kanaal moest de toegang tot de haven van Elbląg vergemakkelijken, maar zoals we in het najaar in Business Insider Polska schreven, was daar geen speciaal verkeer. Het probleem voor deze stad is echter de waterweg die van het kanaal afloopt. Het moet verdiept worden. De werkzaamheden zijn onlangs stilgelegd wegens weersomstandigheden.

Bron:    businessinsider.com.pl przez Pas       język po Polsku