Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dode puppy en een hok vol uitwerpselen in een dierenopslagplaats van de gemeente

Gestart door Pieszyce, 21 januari 2023, 00:31

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen Sterdyniapuppyverwaarlozing

Pieszyce


Dode puppy en een hok vol uitwerpselen in een dierenopslagplaats van de gemeente Sterdynia

Sokołów Podlaski, gmina Sterdyń
Edyta Zdunek
19 januari 2023

De dierenbeschermingsinspectie van Dolnośląsk heeft een schokkende video opgenomen van de bevrijding van verschillende honden die door medewerkers van het gemeentekantoor van Sterdynia in erbarmelijke omstandigheden worden gehouden.   

Medewerkers van het DIOZ redden de verwaarloosde en smerige dieren uit de hondenopslagplaats direct naast het gebouw van het gemeentekantoor in Sterdynia. Dramatische toestanden in de hokken en een dode puppy in een van de kennels zijn de schokkende beelden die te zien zijn op de video's die door de medewerkers van de inspectiedienst zijn opgenomen.

De actie om de dieren te bevrijden ging door in de nacht van 18 op 19 januari, toen het stadskantoor nog gesloten was.

- Dit is de eerste keer dat we dieren bij de gemeente weghalen. De omstandigheden in de hokken zijn dramatisch. Helaas konden we een van de pups niet redden, het stierf in de kennel voordat we aankwamen. We redden de andere vijf honden, waarvan er één in kritieke toestand verkeert. Wat we zagen deed ons versteld staan. Vuil, stank, dieren zonder water, normaal voedsel. Er zat zuurkool in de schalen. Kuilen, modder, een ongelooflijke stank. We hebben nog een lange strijd voor de boeg met de ambtenaren die voor deze dieren moeten zorgen," zegt een vertegenwoordiger van de milieu-inspectie van Dolnośląsk.

Binnenkort meer informatie over dit onderwerp.

Bron:  tygodniksiedlecki.com    język po Polsku

Met dank voor toezending door Leszek Miller