Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Geloof de politie niet: Weer een compromitterend, manipulatief persbericht over fraude-arrestaties

Gestart door Pieszyce, 14 augustus 2023, 23:42

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Geloof de politie niet: Weer een compromitterend, manipulatief persbericht over fraude-arrestaties

13 augustus 2023

Senator Krzysztof Brejza heeft onthuld dat de politie de werkelijkheid heel erg kleurt en misleidt. – De beschrijving van de detentie van de "wnuczka" uit Mokotów heeft niets met de werkelijkheid te maken - hij werd vastgehouden dankzij de vastberadenheid van mijn vriend (een echte kleinzoon) en de buitengewone wijsheid van mijn grootmoeder, die de fraudeur aan de lijn hield . Helaas arriveerden de politieagenten geüniformeerd bij de operatie, belden aan (ondanks dat de oma de oplichter aan de lijn hield), de oplichter raakte bijna in paniek toen hij de politieagenten hoorde aanbellen aan de telefoon. De situatie werd gered door de grootmoeder, die de fraudeur aan de telefoon vertelde dat de postbode was gearriveerd – onthulde hij

- Een onervaren politieagente belde aan. Ze was niet erg meegaand - ze probeerde de grootmoeder te ondervragen terwijl de oudere vrouw de oplichter aan de lijn hield.

Ze staakte de ondervraging toen een vriend haar ervan overtuigde dat ze de oplichter zou afschrikken.

- Uiteindelijk, toen de oplichter aan de deur kwam om het geld op te halen, stormden mijn vriend (die uit de politiecommunicatie was verdwenen) en de politiestagiaire op hem af. Ondanks herhaalde verzoeken om versterking (onder leiding van de politieagent), kwam er niemand anders om de arrestatie uit te voeren. Ondanks het verstrijken van de tijd - uiteindelijk was het mijn vriend die moest deelnemen aan de aanhouding van de fraudeur. Hierover wordt met geen woord gerept in de communicatie.

- De procedures en de efficiëntie van deze formatie zullen niet verbeteren als de werkelijkheid doorspekt is met manipulaties", besluit de senator.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku