Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Heeft Orlen geen brandstof meer? Vreemde instructie uitgelekt

Gestart door Pieszyce, 29 september 2023, 23:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Heeft Orlen geen brandstof meer? Vreemde instructie uitgelekt

29 september 2023

Het wordt steeds rumoeriger rond Orlen. Het conglomeraat, dat is bekritiseerd door de regering van Wet en Rechtvaardigheid, heeft lange tijd geen goede pers gehad, maar het is nog nooit zo slecht geweest.

Het management wordt alom beschuldigd van het kunstmatig verlagen van de brandstofprijzen voor de verkiezingen. Om ze vervolgens na 15 oktober drastisch te verhogen. Op deze manier wordt Orlen verondersteld de regerende partij te steunen.

Het enige addertje onder het gras is dat iemand blijkbaar de mogelijkheden heeft overschat. En de brandstof op de stations begint gewoon op te raken. Dat blijkt uit een instructie die net online is uitgelekt.

- En wat zijn deze instructies van Orlen? Kan iemand dit bevestigen? - vraagt een internetgebruiker op social media. Hij post een relevante foto.


citaatfoto twitter.com

Zou hij hier iets over kunnen zeggen? Of zullen we de oplossing van dit mysterie (en vele andere) pas na 15 oktober te zien krijgen?

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Pieszyce


Er is nog steeds een tekort aan brandstof bij de stations
Het probleem verspreidt zich over het hele land


1 oktober 2023

Paniek is een understatement. Er heerst ontzetting in de PiS partij omdat over twee weken de verkiezingen voorbij zijn en er nog steeds een tekort aan brandstof is. Station na station meldt tekorten of storingen, chaos heerst, niemand heeft de controle. De koortsachtige beraadslagingen van Orlen hebben geen oplossing opgeleverd, want Solomon kan nooit uit een lege fles gieten.

Socialisme in volle gang.

De Wet en Rechtvaardigheid partij is een groep die reconstrueert wat lang geleden in Polen voorbij was. Onder het socialisme was er een tekort aan alles, inclusief benzine. Vandaag de dag hebben we precies dezelfde situatie.

Het probleem van het benzinetekort is zeer ernstig, want ambulances rijden niet, het leger heeft moeite om aan olie te komen, de politie komt niet bij misdaden. De situatie is nijpend.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Woe van onze leden heeft dit probleem al meegemaakt?    :)

Pieszyce


De vloek van Obajtek doodt PiS. Brandstof nog steeds niet verkrijgbaar bij de stations

7 oktober 2023 


citaatfoto; Twitter.com

Op veel plaatsen in het land is er geen brandstof. Foto's uit Warschau tonen misleidende opschriften op benzinestations. Het misleiden van klanten kan een strafbaar feit zijn en na een machtswisseling kunnen degenen die zulke kaarten ophangen en degenen die opdracht hebben gegeven om ze op te hangen strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld.

De reden voor brandstoftekorten is een poging om de prijzen kunstmatig te manipuleren. De zogenaamde Obajtek-vloek treft PiS op het slechtste moment - vlak voor de verkiezingen.

De monopolist, een monopolistisch concern met meerdere nutsvoorzieningen, is er niet in geslaagd om met de marktsituatie om te gaan. Dit is de eerste dergelijke situatie in Polen - massale brandstoftekorten treffen onder andere boeren en hulpdiensten zeer hard.

Bron:  wiesci24.pl    jézyk po polsku

Pieszyce


Het einde van de brandstof bij Orlen!
PiS is begonnen de hand uit te steken naar de militairen 


7 oktober 2023

Het einde van de reserve.


Citaatfoto:  Wiesci24.pl

PiS verzekerde dat het nog steeds brandstofreserves had en dat er geen tekort aan benzine zou zijn in Orlen na de aankondiging van de verkiezings "promotie". Alles wijst er echter op dat deze net op is.

Journalisten onthullen al enkele dagen hoe brandstoftekorten worden toegedekt met mededelingen over "defecte distributeurs". Nu wijzen journalisten erop dat de Wet en Rechtvaardigheid Partij is begonnen om naar de middelen van het leger te grijpen.

Een militaire brandstoftankwagen is opgedoken in Orlen in Kielce. Voorlopig is PiS niet in staat om uit te leggen of het zonder "tankwagens of brandstof" is komen te zitten en daarom is gaan grijpen naar de middelen van het leger... en dat tijdens de oorlog in het oosten.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Rysiek     @Rysiek04071893

Rozmawiałem z kuzynem parującym w Płocku. Obajtek już naciska na rząd aby wprowadzili miesięczne limity tankowania na kartki. Prywatne stacje benzynowe są na skraju bankructwa, bo cena jest sztucznie zaniżona a w hurcie nie ma paliwa do sprzedaży. 8 lat PiS - brak paliwa i kompletny rozkład państwa. #GdzieJestPaliwo #JarekTchórz
 
Ik sprak met mijn neef die in Płock aan het stomen is. Obajtek oefent al druk uit op de overheid om maandelijkse tanklimieten op kaarten in te voeren. Particuliere benzinestations staan op de rand van faillissement omdat de prijs kunstmatig laag is en er geen groothandelsbrandstof beschikbaar is. 8 jaar PiS - gebrek aan brandstof en volledige desintegratie van het land. #GdzieJestPaliwo #JarekTchórz


citaatfoto twitter.comArtur                @ArturooArtur

Wracasz z pracy, mijasz dwie stacje paliw po drodze a tu tak sytuacja  Faktycznie za chwilę na Orlenie będzie można zrobić tylko siku. Mam nadzieję, że suweren już za tydzień wam za to ładnie podziękuję
 
Je komt terug van je werk, je passeert onderweg twee benzinestations en dit is de situatie  Sterker nog: straks kun je alleen nog maar in Orlen plassen. Ik hoop dat ik je over een week hiervoor vriendelijk zal bedanken
citaatfoto twitter.comRoman Giertych       @GiertychRoman

Wojsko dostarcza paliwo w okręgu w którym kandyduje Kaczyński. Boi się o wynik?

Het leger levert brandstof in het district waar Kaczyński actief is. Bang voor het resultaat?


citaatfoto twitter.comMario Rebel #SilniRazem        @MarioRebeliant

ORLEN to jedyny w kosmosie koncern bezpaliwowy #KACZYSTAN
 
ORLEN is het enige brandstofvrije bedrijf in de ruimte #KACZYSTAN


citaatfoto twitter.com

Pieszyce


Wie heeft er al last van ondervonden??

Laat het ons weten en welke tankstation.  ;)

Pieszyce


Orlen liegt tegen klanten, UOKIK zwijgt!
De regering van Wet en Justitie doet niets om de brandstof terug te laten komen


10 oktober 2023

Bij veel Orlen stations in Polen hangen leugenachtige stukjes papier, die klanten informeren over een storing in de dispenser. Ondertussen is de echte reden voor het uitschakelen van de automaten een tekort aan brandstof. Tot nu toe heeft het Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming nog geen commentaar gegeven op de zaak Orlen; zijn PiSowski-voorzitter is immers niet van plan om de Polen te beschermen tegen het monopolie, maar handelt alleen op bevel van Nowogrodzka.

De Polen worden steeds woedender op Obajtek en Kaczyński en er is iets van paniek binnen de partij Wet en Rechtvaardigheid zelf. Het brandstoftekort raakt de kiezers van PiS rechtstreeks, die niet kunnen begrijpen hoe een zeepbel genaamd de multinational geen brandstof kan leveren. Er zijn problemen in het hele land, hoewel er ook stations zijn waar niets ontbreekt.

Bij veel stations hebben werknemers echter te horen gekregen dat ze leugens moeten ophangen over het falen van distributeurs, wat beschamend is!

- Orlen gebruikt een nieuw patent op haar stations - brandstofprijzen worden op de mast weergegeven zodat ze je niet in het oog slaan, maar als je bij de pomp komt, blijkt dat de verdeler defect is. Het probleem wordt dus alleen maar erger," schrijft een internetgebruiker.

Bron:    wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce
Iedereen op het forum schijnt zonder problemen te kunnen tanken. Mooi zo.  :)

Bobal

Hier in de regio Poznan kunnen wij zonder problemen uit diverse merken kiezen om te tanken, en E95 voor nog geen € 1,35/liter :) . Geen tekorten, geen rijen, dus eigenlijk geen problemen.

Pieszyce


Dank Bobal,

Het zijn ook niet alle stations, maar meestal die brandstof van Orlen hebben.
Net een video gezien waar het tankpistool met ijzerdraad aan de pomp was vastgemaakt, zodat  men het niet kon proberen.