Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Hij sleepte zijn hond achter een auto

Gestart door Pieszyce, 11 december 2022, 01:27

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen PiSachterHijsleeptehondautovoormaligsenator

Pieszyce


Hij sleepte zijn hond achter een auto
Hof vernietigt straf voor voormalig senator PiS


10 december 2022

De zaak van voormalig senator Waldemar Bonkowski van PiS, die voor de rechtbank van eerste aanleg werd veroordeeld voor het doden van een hond met bijzondere wreedheid, is weer aan de gang. Vrijdag vond een proces in hoger beroep plaats in Gdańsk. We kennen de beslissing van de rechtbank.

Afschuwelijke taferelen vonden plaats rond de overgang van maart en april 2021. De video ging vervolgens viraal op sociale media en veroorzaakte een storm onder internetgebruikers. Op de video is te zien hoe de hond aan een trekhaak is vastgebonden en achter de auto wordt gesleept. Kort daarna bleek dat senator Waldemar Bonkowski achter het stuur van het voertuig zat.

Aanvankelijk ontkende de voormalige senator van PiS dat het incident had plaatsgevonden. De versie van de politicus werd echter ontkracht toen de politie het lijk van een hond op zijn terrein vond. Bonkowski werd beschuldigd van mishandeling van een dier met bijzondere wreedheid als gevolg.

Tijdens het proces verklaarde de verdachte dat hij op de dag van het incident hoge koorts had en dat zijn honden uit de tuin waren ontsnapt. Hij beweerde dat hij ze zo snel mogelijk wilde terugbrengen naar het terrein, zodat ze geen gevaar zouden vormen voor mensen. Volgens zijn versie en die van zijn advocaten is de hond door een ongeluk overleden.

De rechtbank van eerste aanleg achtte Bonkowski schuldig aan de beschuldigingen en veroordeelde hem tot een jaar gevangenisstraf, voorwaardelijk voor drie jaar. Het vonnis van de rechtbank in Kościerzyna werd aangevochten door het openbaar ministerie, dat een zwaardere straf eiste.

Ook drie dierenrechtenorganisaties, die in het proces als hulpaanklager optraden, gingen in beroep. De verdediging daarentegen wilde het vonnis vernietigen of vrijspreken.

Er is een gerechtelijke uitspraak in de zaak van voormalig senator Bonkowski...

Het proces in hoger beroep begon op 9 december voor de regionale rechtbank in Gdańsk. De rechtbank vond dat er veel twijfels waren in de zaak, onder andere over de verwondingen die de hond had opgelopen.

Waldemar Bonkowski werd vrijdag om extra uitleg gevraagd. De Kasjoebische politicus sprak onder meer over hoe hij een hond zou hebben gereanimeerd. Maar de details kwamen niet overeen met zijn eerdere verklaringen. De man blijft onschuldig pleiten, en betoogde in zijn laatste woord voor de rechtbank dat hij een dierenvriend is.

Ik heb nooit een dier kwaad gedaan. Mijn doel was om de hond thuis te krijgen. Het was niet mijn bedoeling om de hond te mishandelen om hem dood te maken. Ik zou een soort psychopaat zijn geweest. Ik had dat in de achtertuin kunnen doen," zei Bonkowski vrijdag.

Bron:  o2.pl

PieszyceDe man is een geboren leugenaar.  >:(

Niet alleen manipuleert hij nu het gerecht, hij doet dat ook in de politiek.

De titel van het artikel had eigenlijk moeten zijn, "Rat doodt hond".