Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

TV Republika veroorzaakte een schandaal

Gestart door Pieszyce, 10 april 2024, 00:01

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


TV Republika veroorzaakte een schandaal
Konden ze zichzelf niet vergeven?


9 april 2024De politie van Warschau heeft een verdachte aangehouden die verband houdt met de moord op vier mensen in de wijk Wola in Warschau. Het zou een misdaadrapport zijn als er geen journalist van Republika TV was geweest.

Welnu, de bij PiS aangesloten televisie besloot de plaats delict te filmen met een drone. Ze hebben alleen niet gecontroleerd of dit een gebied was waar een verbod op dronevluchten geldt. Vanwege de noodzaak om gebouwen met belangrijke instellingen te beschermen.

– Twee no-flyzones in Warschau verdienen bijzondere aandacht. De eerste is het gebied dat wordt beschermd door de Staatsbeschermingsdienst, de tweede bestrijkt de plaats waar het hoofdkwartier van Frontex (Europese Grenswacht) is gevestigd. Voor vluchten binnen deze zones is toestemming van de beheerder vereist. Het uitvoeren van vluchten zonder toestemming wordt bestraft met een boete of gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, aldus Piotr Samson, president van CAA.

Een journalist uit de Republiek "vloog" in de buurt van Frontex. Als gevolg hiervan besloot de politie hem te arresteren.

Ook beweerde hij via de strip dat er 4 lichamen op een binnenplaats lagen en dat Burgemeester Traszkowski geen reactie gaf. Daar dit fakenieuws was, gaf dit de doorslag.

Ik denk dat ze niet zonder schandalen kunnen leven.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku