Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

In Swietokrzyskie viel een voorwerp door het dak

Gestart door Pieszyce, 26 mei 2023, 01:06

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen Swietokrzyskiedak

Pieszyce

In Swietokrzyskie viel een voorwerp door het dak
"Een gat, alsof het na een soort bom was".


Klaudia Łyszkowska
23 mei 2023

Een ongeïdentificeerd metalen voorwerp viel op een van de woongebouwen in Rakowo in de provincie Świętokrzyskie. Het veroorzaakte ernstige schade aan het dak en kwam op de vloer van de zolder terecht. De zaak wordt behandeld door het openbaar ministerie, waarvan de vertegenwoordigers al een voorlopige versie van de gebeurtenissen hebben gepresenteerd, maar er zal een deskundigenonderzoek nodig zijn.

Op 4 april viel een niet-geïdentificeerd metalen voorwerp op het dak van een van de woongebouwen in Rakowo in de provincie Wielkopolskie. Naar later bleek heeft dit incident nogal wat schade aangericht.

Raków. Mysterieus metalen voorwerp viel op het dak van een huis

Een van de gezinsleden van het huis vertelde RMF FM dat hij niet ter plaatse was op het moment van het incident, maar zijn zoon wel. - De zoon was op dat moment thuis. Hij had het fornuis in de stookruimte aangestoken. Hij ging naar boven. Hij zette de muziek aan en na een tijdje knalde er iets. Hij wist niet wat er gebeurd was. Hij rende rond het huis. Hij ging de achtertuin in, keek. Hij vloog naar de stookruimte. Hij dacht dat het fornuis misschien bonkte.

Maar toen de man thuiskwam, vond hij een tegel voor het gebouw. Toen ontdekte hij dat er een gat in het dak van zijn huis zat. - Ik ging naar de zolder. Ik was een beetje bang omdat ik niet wist wat daar kon zijn," geeft hij toe en herinnert zich dat hij toen twee metalen delen opmerkte. Het zou gaan om een rond voorwerp van ongeveer vier kilo dat doormidden was gebroken.
Het bleek dat de schade echt groot was, want een derde van de daklatten was geraakt, evenals de isolatie. - Er was een gat, alsof het was achtergelaten door een soort bom. Het was ongeveer een meter bij 70 centimeter," zei een inwoner van Rakow.

Het openbaar ministerie geeft zijn versie van de gebeurtenissen. De politie en de militaire politie zijn er ook bij betrokken.

De politie en de militaire politie zijn op de hoogte gebracht van het hele incident. De zaak wordt onderzocht door het parket van Konin. De onderzoekers hebben uitgebreide analyses laten uitvoeren en een beroep gedaan op de civiele en militaire onderzoeksdiensten voor luchtvaartincidenten. Tijdens het onderzoek werd echter uitgesloten dat het voorwerp dat op het dak van het huis viel een vliegtuigonderdeel was.

Het Poolse Agentschap voor Luchtvaartnavigatiediensten werd ook bij de zaak betrokken en stelde vast dat een vliegtuig naar Ierland over Rakow vloog toen het dak werd beschadigd. Technische ploegen controleerden daarom of er een onderdeel van het vliegtuig was afgevallen, maar, zo werd gemeld, het toestel was compleet.

Vertegenwoordigers van de politie van Ślesin en het openbaar ministerie van Konin aanvaardden de versie dat het voorwerp dat het dak van het gebouw doorboorde een stuk landbouwmachine zou zijn. Aangenomen werd dat het fragment tijdens de operatie kon zijn afgebroken. Het OM laat weten dat een specialist zal worden aangesteld om het object te identificeren. Een deskundige zal naar verwachting een definitief oordeel geven over wat het dak van het huis in Rakowo daadwerkelijk heeft doorboord.

Bron: natemat.pl przez Klaudia Łyszkowska      język o Polsku