Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Justyna Socha begint een kruistocht tegen transplantaties

Gestart door Pieszyce, 1 december 2022, 01:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Justyna Socha begint een kruistocht tegen transplantaties
Het is niet grappig.

Anna Dryjańska
29 november 2022

Justyna Socha, die onlangs tijdens een schandaal de anti-vaccinatievereniging verliet, begint aan een nieuwe kruistocht: ze wil transplantaties bestrijden. Sommigen lachen, anderen vinden dat het niet aangepakt moet worden. Beide strategieën zijn verkeerd, en er is hier geen ruimte voor fouten. Het is een kwestie van leven en dood.

Justyna Socha komt naar de dokter. En de dokter tegen haar: rot op!" - grapt een Twitter gebruiker. "Ze moet genegeerd worden," adviseert een andere internetgebruiker. Er zijn ook individuele stemmen van verontwaardiging.

Helaas is het allemaal te weinig. Justyna Socha, voormalig kandidaat voor de Sejm van de lijst Kukiz'15 en sociaal assistent van Konfederatieparlementslid Juliusz Braun, blijft ondanks spot en kritiek schade aanrichten. Via haar Facebook-pagina roept ze haar bijna 100.000 fans op om zich te verzetten tegen het wegnemen van hun organen na hun dood. Het is nog niet voorbij. Socha wil de wet veranderen zodat het bezwaar van de overledene tegen orgaanoogst de standaard wordt.

Volgens de huidige wetgeving is ieder van ons een potentiële orgaandonor. Potentieel omdat, kort gezegd, niet alle overledenen organen hebben die geschikt zijn voor transplantatie, al was het maar vanwege verschillende ziekten. Als de organen aan de juiste criteria voldoen, kan de overledene zelfs het leven van meerdere mensen redden.

Maar niet in de wereld van Justyna "steun mij" Socha. Daarin wordt alles op zijn kop gezet - zoals in Orwell's "1984". In de normale wereld redt transplantatie het leven van ernstig zieke mensen. In Socha's wereld is het moord - de activist suggereert dat artsen sommige patiënten doden om anderen te kunnen behandelen.

"Deze documentaire redt levens!" - schrijft Socha op Facebook terwijl ze haar aanhangers aanmoedigt om zich aan te melden bij het Centraal Oppositieregister. Zodat hun organen meegaan naar het graf of het crematorium. Patiënten met hartfalen, leverfalen, nierfalen? Ze wachten hoogstens tot de dood. En dat allemaal omdat een groep mensen de leugens gelooft van een voormalig verzekeringsagent (die een veroordeling heeft voor het belasteren van een arts in 2019).

Socha's dodelijke campagne is nog maar net ontkiemd, maar kan niet met een handgebaar worden afgedaan. Het zal niet bij praten blijven. Dit is de persoon die een paar jaar geleden, met de zegen van parlementsleden van PiS, een wetsvoorstel bij de Sejm indiende om de verplichte kindervaccinaties af te schaffen, en vervolgens een vergeldingscampagne tegen medici organiseerde tijdens de COVID-19-uitbraak.

Nu voormalige collega's Socha ervan beschuldigen een half miljoen zloty's uit de anti-vaccinatievereniging te hebben gehaald, zoekt ze een nieuw idee voor zichzelf, vooral nieuwe inkomstenbronnen. Helaas zal ze waarschijnlijk naïeve mensen vinden die geloven dat artsen bloeddorstige beesten zijn die hen willen vermoorden. Ze klappen al voor haar en de belofte loopt over.

Het is echter nog steeds mogelijk deze leugens te weerleggen voordat de anti-wetenschaps sneeuwbal aan kracht wint. Juist nu is het moment - en ik kan dit niet genoeg benadrukken - om een maatschappelijke tegencampagne te starten: vóór transplantatie, inclusief het behoud van de huidige standaard toestemming van de overledene voor het oogsten van organen.

Natuurlijk moet iedereen nog steeds het recht hebben om bezwaar te maken - zoals nu het geval is. Men kan alleen maar hopen dat Justyna Socha en haar volgelingen elkaar in het geval van een transplantatie zullen vinden.

Bron:  natemat.pl przez Anna Dryjańska       język po Polsku

Pieszyce


Die mogen ze van mij aan een oude Arabier verkopen, maar wel in de midden in de Sahara woont. :D

Bobal

Volstrekt negeren, deze dame.
Als ze geen aandacht meer krijgt zwijgt ze op enig moment vanzelf wel.

PieszyceMee eens, maar of dat lukt, ze werkt samen met de Godek en een groep dus . . . .

Maar we zien wel.