Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Waar is Daniel Obajtek? Bestaat zoiets niet in Polen, zijn de diensten hulpeloos?

Gestart door Pieszyce, 12 april 2024, 00:13

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Waar is Daniel Obajtek? Bestaat zoiets niet in Polen, zijn de diensten hulpeloos?

11 april 2024

Daniel Obajtek plaatste een zorgvuldig ingelijste foto online waarop hij een dure auto aan het tanken is bij een benzinestation. Internetgebruikers vragen zich echter af waar de voormalige president van Orlen daadwerkelijk verblijft. Hoogstwaarschijnlijk is hij uit Polen ontsnapt.

Daniel Obajtek weet heel goed dat hij op elk moment gearresteerd kan worden. De reden voor de arrestatie kan echter geen fraude zijn, althans op dit moment niet, maar een simpele fout tijdens het getuigen over Piotr Nisztor in de rechtbank. De verdenking van het plegen van een misdrijf werd geuit door journalist Grzegorz Jakubowski, die schreef over de relatie tussen Nisztor en Obajtek en de werkregeling van de president van Orlen voor de familie van Nisztor, en daarvoor werd berecht. Een van de getuigen was Obajtek, die categorisch ontkende Nisztor te kennen.
 
Na de openbaarmaking van de banden van Obajtek, d.w.z. opnames van zijn kantoor en gesprekken met Nisztor, weten we dat Obajtek hem heel goed kende en op zeer vriendschappelijke voet stond. Hij kan nu worden veroordeeld tot enkele jaren gevangenisstraf wegens liegen in de rechtszaal.

Daarom ontvluchtte hij, net als Duklanowski, Polen. Duklanowski is in Afrika en Obajtek? Misschien in Zwitserland...

Bron: wiesci24.pl    język po Polsku