Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Obajteks favoriet verdwijnt uit RMF

Gestart door Pieszyce, 11 februari 2024, 00:57

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Obajteks favoriet verdwijnt uit RMF
De radio legt uit waarom Balawajder werd ontslagen


10 februari 2024   

Radiomuziek Orlen.

Marek Balawajder verdwijnt uit RMF. Hij was de hoofdpersoon in het Orlen-schandaal, beschreven door onderzoeksjournalist Krzysztof Boczek van Oko.press.

De officiële redenen voor het beëindigen van de samenwerking met Balawajder zijn echter zelfs nog interessanter dan de beschreven liefde van RMF en zijn journalisten voor Orlen Daniel Obajtek, die de zender genereus van advertenties voorzag en de vrouw van Balawajder in dienst nam.

Volgens het tijdschrift "Press" kondigde de RMF-groep vrijdag het einde aan van de interne Speak Up-procedure die al enkele maanden op de Informatieafdeling werd gevoerd.

"De resultaten van de procedure geven aan dat de beschuldigingen van mobbing in de zin van de Arbeidswet niet zijn bevestigd. Er zijn echter gedragingen geweest die geacht worden in strijd te zijn met onze gedragscode. Daarom hebben de huidige directeur van de afdeling Informatie, de heer Marek Balawajder, en de raad van bestuur van Radio RMF FM besloten dat de huidige samenwerkingsformule zichzelf had uitgeput, dus werd besloten deze te beëindigen", aldus de release.

Marek Balawajder bekleedt sinds september 2012 de functie van informatiedirecteur van RMF.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku