Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

NIK controleert de KNF. Het gaat over de GetBack affaire

Gestart door Pieszyce, 10 februari 2024, 00:58

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


NIK controleert de KNF. Het gaat over de GetBack affaire

MLG
8 februari 2024

De rekenkamer is een ad hoc audit gestart bij de Commissie Financieel Toezicht om het toezicht van de KNF op de activiteiten van GetBack SA nu Capitea SA en met het bedrijf samenwerkende entiteiten te verifiëren, aldus het NIK.

"De NIK heeft een ad hoc audit gestart bij de Commissie Financieel Toezicht. Het doel van de audit is om het toezicht van de FSC op de activiteiten van GetBack SA nu Capitea SA en entiteiten die samenwerken met het bedrijf te verifiëren," verklaarde het NIK platform X. Volgens de Kamer is een dergelijke audit legitiem en maatschappelijk te verwachten.

GetBack schandaal. NIK start audit

Het onderzoek naar het GetBack-schandaal werd gestart in april 2018, de dag nadat de Commissie Financieel Toezicht haar kennisgeving indiende. Er werd een speciaal onderzoeksteam opgericht. Op 11 mei 2018 werden de eerste huiszoekingen en inbeslagnames van documenten, informatiedragers en eigendommen uitgevoerd en in juni 2018 werd de voormalige CEO van GetBack aangehouden. In verband met het onderzoek werd een bedrag van 400 miljoen złoty veiliggesteld, waaronder kostbaarheden, juwelen, vastgoed, effecten en geld op bankrekeningen.

Sinds 2006 houdt de Commissie financieel toezicht toezicht op de banksector, de kapitaalmarkt, de verzekeringsmarkt, de pensioenmarkt, het toezicht op betalingsinstellingen en bureaus voor betalingsdiensten, instellingen voor elektronisch geld en de coöperatieve banksector.

Bron: money.pl przez MLG       język po Polsku