Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Obajtek maakt de waarheid belachelijk en is niet van plan terug te keren naar Polen

Gestart door Pieszyce, 7 juni 2024, 23:23

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Obajtek maakt de waarheid belachelijk en is niet van plan terug te keren naar Polen

7 juni 2024

Daniel Obajtek, voormalig president van Orlen, is het brandpunt geworden van de jongste politieke storm in Polen. Pogingen om hem voor de onderzoekscommissie van de Sejm te dagvaarden brachten een aantal problemen in het functioneren van het Poolse juridische en administratieve systeem aan het licht, en toonden ook de hulpeloosheid van de oppositie, geleid door Donald Tusk. Dit is een situatie die woede veroorzaakt onder de voorstanders van een harde regeling voor de rechtsstaat en gerechtigheid.

Daniel Obajtek, bekend om zijn controversiële acties, is een symbool geworden van de zwakte van de Poolse staat. Elke poging om hem aan het licht te brengen en moeilijke vragen te stellen, eindigde in een mislukking, wat het geloof in de hulpeloosheid van het Poolse rechtssysteem alleen maar versterkte.

De zaak Obajtek bracht de ernstige zwakheden van de Poolse staat aan het licht. Het bleek dat instellingen die de openbare orde moeten bewaken vaak machteloos staan tegenover mensen met geld en contacten in de diensten.

Ook Donald Tusk, oppositieleider en voormalig premier van Polen, bevond zich in een moeilijke situatie. Zijn pogingen om Obajtek voor de onderzoekscommissie te dagen leverden niet de verwachte resultaten op. Tusk, die terugkeerde naar de Poolse politiek met de missie om de orde te herstellen en PiS ter verantwoording te roepen, stuitte op een muur van onverschilligheid en weerstand van staatsinstellingen.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

PieszycePerfect . . .

Zijn Poolse bankrekeningen blokkeren
Zijn Poolse diplomatieke paspoort blokkeren
Zijn gewone paspoort blokkeren
Zijn Poolse staatsburgerschap ontnemen.

Het laatste wegens het verraad van Polen en zijn gerotzooi met de arabieren.  >:(

Hij kan dit allemaal alleen voorkomen door zich bij het OM te melden.