Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

#PandoraGate – De meest asociale internetbijdrage uit Polen in samenwerking met PiS

Gestart door Pieszyce, 10 oktober 2023, 01:01

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


#PandoraGate – De meest asociale internet bijdrage uit Polen met medewerking van PiS

Lieve Polenforummers,

Niet alleen politiek is een thema in Polen, maar op de sociale media zijn de Polen op een zeer grove manier bezig. Het gaat ommisbruik van jonge meisjes door doorgedraaide Poolse klootzakken.

Wat denkt u? Niet alleen asociale Poolse straatschooiers zijn er mee bezig, zelfs PiS en Morawiecki betalen geld voor dit soort zaken.

Hier in huis zit een vrouw die alles gevolgd heeft en alles gelezen heeft en dermate geschokt is dat het nu niet goed met haar gaat.

Ik heb de drie belangrijkste artikelen veilig gesteld op mijn PC, want met de diensten van PiS weet je maar nooit, het is inmiddels laat en ik hoop dat jullie het niet erg vinden als ik het morgen vertaal.

Maar ik heb video's gezien van dit tuig, tuig dat ik zonder problemen tegen de muur zou zetten om te liquideren. Dit zijn geen mensen, dit zijn zelfs geen beesten, dit is tuig.

Ik ben heel wat gewend, zie dagelijks vanwege het zoeken naar nieuws, vele lijken in de oorlogen, niet mijn hobby, maar dat hoort er nu eenmaal bij. DIT heeft zelfs mij uit evenwicht gebracht.

Ik weet dat de wereld niet alleen goud is, maar wat gaat volgen is inktzwart, als uit de diepten van de HEL.

Pieszyce


Tot straks, Ben sinds lange jaren gesloopt. :'(

Als er iemand is die ook op de hoogte is van deze zaak reageer alstublieft met je eigen ervaring.

Pieszyce


YouTube pedofielen feesten met PiS geld!
Morawiecki's mensen betaalden gul aan #Pandoragate helden


4 oktober 2023 

Schokkend web.

Sylwester Wardęga onthulde hoe de grootste Poolse youtubers koppelden met minderjarige meisjes. Vrouwelijke fans van die youtubers verbraken jaren later hun stilzwijgen en kwamen met bewijzen.

Toen het #Pandoragate schandaal uitbrak, kwam Mateusz Morawiecki plotseling in actie. De premier probeerde pedofielen en hun omgeving te bedreigen, maar gevaarlijke feiten voor de Wet en Rechtvaardigheid partij kwamen al snel aan het licht.

Het blijkt dat het PiS-politici waren die, in een poging om het applaus van jongeren te krijgen, online patho-creators gigantische sommen geld gaven waarvoor ze door konden gaan met het "imponeren" van minderjarige mannelijke en vrouwelijke fans.

Toen Wardęga zijn eerste materiaal publiceerde, richtte het zich op het youtuberpersonage 'Stuu', die naar verluidt minderjarige meisjes aanschreef en hen overhaalde om af te spreken. Bij ten minste één van hen werd alcohol geschonken aan de kinderen.


citaatfoto STUU

Het incident werd opgenomen ... maar er waren naast 'Stuu' nog andere bekende makers ter plaatse. Onder hen de patoyoutubers "Kruszwil" en "Kamerzysta".

- Kruszwil en Kamerzysta waren andere mensen uit Stuu's entourage die een van de ontmoetingen met de jongere meisjes bijwoonden. Hij en Burton moesten hen eerst naar een restaurant brengen en daarna naar een hotelkamer, waar ze veel alcohol kregen. Na een tijdje vroegen de meisjes zich af of er iets aan hun drankjes was toegevoegd, want de meesten waren op een gegeven moment 'leeg'. Een van hen zou wakker zijn geworden in het bed van Stuart in een 'lepeltje-lepeltje' houding," beschrijft de NaTemat website de schokkende gebeurtenis.

Kruswil zelf is nog steeds op vrije voeten, ondanks het feit dat zijn online gepubliceerde materiaal is doorgegeven aan het Openbaar Ministerie.

De cameraman daarentegen publiceerde een officiële verklaring waarin hij beweerde dat hij niet wist hoe oud de meisjes waren en dat er niets tussen hen was gebeurd.

Zoals de "Gazeta Wyborcza" waarschuwde, waren het de twee die uitzonderlijk rijkelijk bedeeld waren door de Wet en Rechtvaardigheid partij.

- Het bureau van de maarschalk van Podlasie, geleid door een maarschalk van de Wet en Rechtvaardigheid partij, gaf 50.000 zloty uit aan een video van een youtuber die online beroemd werd als 'Heer Kruszwil' als onderdeel van de promotie van de provincie. De meer dan 20 minuten durende promotievideo zit vol guttingtaal en grove grappen," schreef Maciej Chołodowski in Wyborcza.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

STUU is inmiddels naar Londen gevlucht, want in Polen is het voor hem niet meer veilig. Hij is in Londen geboren.

Pieszyce


Stanowski verliest geld en reclame door #PandoraGate
Lipton verlaat Sports Channel, PiS mascotte grapt over het verkrachten van kinderen


8 oktober 2023

De #PandoraGate heeft PiS bereikt.

De #PandoraGate-affaire is het resultaat van een journalistiek onderzoek door onder andere Sylwester Wardęga. Poolse makers op YouTube besloten te laten zien hoe sommige van hun vertegenwoordigers pedofilie pleegden of probeerden nauwe relaties aan te gaan met minderjarige kinderen.

Als gevolg van het schandaal kwam ook schokkend gedrag aan het licht van makers die in de traditionele media als "serieuze commentatoren" worden gezien. Onder hen was Krzysztof Stanowski's partner Maciej Dąbrowski, die een man zeer jonge meisjes liet vragen naar hun favoriete positie bij anale seks.

Toen de video het daglicht zag, ontsloeg Stanowski Dabrowski bij Kanal Sportowy om geld en adverteerders te besparen. Robert Mazurek, die de viezerik promootte op RMF radio, waar hij naast Kanal Sportowy werkt, distantieerde zich ook van Dąbrowski.

Dit had echter weinig zin. Journalisten en internetgebruikers vonden ook snel beelden van Stanowski zelf die grappen maakte over kinderverkrachting ("used eleven").

Het effect was onmiddellijk. De theefabrikant Lipton heeft zich teruggetrokken uit de samenwerking met Sports Channel. Volgens het portaal Wirtualne Media zal het bedrijf niet langer adverteren in het ochtendprogramma van Sports Channel.

Nog schokkender is dat Stanowski zelf op Twitter toegaf dat hij zich alleen van Dabrowski had ontdaan omwille van de advertenties....

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Er zitten in de tekst wat herhalingen die we eerder gelezen hebben, vanwege het geheel heb ik die er in gelaten. Excuses voor het ongemak.PiS betaalde pedofielen en gedegenereerden uit #PandoraGate
Lange lijst met namen van Morawiecki's beesten


9 oktober 2023

Beesten in dienst van PiS.

Andrzej Duda's gratieverlening aan een pedofiel en het schokkende contract van de regering met een pedofiel die 205 miljoen złoty kreeg voor een ter ziele gegaan ziekenhuis zijn slechts het topje van het schandaal.

Na video's die pedofilie en misbruik van vrouwen door youtubers documenteerden, werd het duidelijk dat veel van de schandalen in het voordeel waren van de Wet en Rechtvaardigheid partij en haar apparaat.

Politici van PiS gaven, in een poging om het applaus van jongeren te krijgen, internet-patho-creators gigantische sommen geld waarmee ze nog meer 'indruk' konden maken op minderjarige mannelijke en vrouwelijke fans.

Onder andere de patoyoutubers Kruszwil en Kamerzysta vermaakten zich op pedofiele feestjes. Toen Sylvester Wardęga zijn eerste materiaal publiceerde, richtte hij zich op het youtuberpersonage "Stuu", die naar verluidt minderjarige meisjes aanschreef en hen overhaalde om hem te ontmoeten.
Bij ten minste één van deze ontmoetingen werd alcohol geschonken aan de kinderen.

De gebeurtenis werd opgenomen ... en onder de gasten waren de eerder genoemde patoyoutubers 'Kruszwil' en 'Kamerzysta'.

- Kruszwil en Cameraman waren andere mensen uit Stuu's entourage die één van de bijeenkomsten met de jongere meisjes moesten bijwonen. Hij en Burton zouden hen eerst naar een restaurant brengen en daarna naar een hotelkamer, waar ze veel alcohol kregen. Na een tijdje vroegen de meisjes zich af of er iets aan hun drankjes was toegevoegd, want de meesten waren op een gegeven moment 'leeggelopen'. Een van hen zou wakker zijn geworden in het bed van Stuart in een 'lepeltje-lepeltje' houding," beschrijft de NaTemat website de schokkende gebeurtenis.

Kruszwil zelf is nog steeds op vrije voeten, ondanks het feit dat zijn online gepubliceerde materiaal is doorgegeven aan het Openbaar Ministerie.

De cameraman publiceerde op zijn beurt een officiële verklaring waarin hij verzekerde dat hij niet wist hoe oud de meisjes waren en dat er niets tussen hen was gebeurd.

Zoals de "Gazeta Wyborcza" waarschuwde, waren het de twee die uitzonderlijk waren verwend door PiS.

 - Het bureau van de maarschalk van Podlasie, geleid door de maarschalk van PiS  [A.K.], heeft 50.000 zloty uitgegeven aan een video van een youtuber die online bekend werd als 'Lord Kruszwil' als onderdeel van de promotie van de provincie. De promotievideo, die meer dan 20 minuten duurt, staat vol met goottaal en grove grappen," schreef Maciej Chołodowski in Wyborcza.

Een andere held van #PandoraGate is Jakub Chuptyś a.k.a. Gargamel. Tijdens het bewind van de Wet en Rechtvaardigheid partij kreeg hij een programma op het regeringsradiostation Czwórka.

Het verhaal over de gruwelijke ervaring met Gargamel werd verteld door model Laura Klaus.

"Ik was 16 toen we begonnen met daten, en ik maak deze video twee jaar nadat ik het uitmaakte met Kuba. Ik merkte dat er de laatste tijd veel te doen is op het internet over een ander geval van misbruik van een minderjarige door een influencer, en ik wil geen stilzwijgende toestemming geven aan zulke mensen om invloed te blijven hebben op het internet en een voorbeeld te zijn voor anderen," zei het meisje in de video, waarna ze transcripties liet zien van haar gesprekken met Gargamel.

Volgens haar rapport controleerde Chuptys met wie ze omging, haar uitschold, psychologisch en later fysiek geweld gebruikte. Hun relatie eindigde in 2021, toen een dronken Gargamel haar flat zou zijn binnengedrongen, haar uitschold  en haar vastgreep.

Als bewijs publiceerde Laura berichten en opnames van gesprekken met Gargamel. We horen Chuptyś zijn ex-vriendin beledigen en op haar spugen. De tiener roept tegen haar partner, die acht jaar ouder is dan zij: "Kun je stoppen met je af tx xxxxxxn?"

Een andere viezerik is de nu ex-partner van Krzysztof Stanowski van Sport Channel, Maciej Dąbrowski, die een man heel jonge meisjes liet vragen naar hun favoriete positie bij anale seks.

Toen de opname het daglicht zag, ontsloeg Stanowski Dąbrowski bij Kanał Sportowy om geld en adverteerders te behouden. Robert Mazurek, die de viezerik promootte op RMF radio, waar hij naast Kanał Sportowy werkt, distantieerde zich ook van Dąbrowski.

Dit had echter weinig zin. Journalisten en internetgebruikers vonden ook snel beelden van Stanowski zelf die grappen maakte over kinderverkrachting ("ik gebruikte er een van elf").

Het effect was er onmiddellijk. De fabrikant van Lipton-thee distantieerde zich van de samenwerking met Sports Channel. Volgens het portaal Wirtualne Media zal het bedrijf niet langer adverteren in het ochtendprogramma van Sports Channel.

Kanał Sportowy krijgt geld dankzij de steun van het TVP Reclamebureau. Stanowski zelf en zijn ondernemingen krijgen vaak hulp van staatsbedrijven.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Meer bedrijven verbreken de samenwerking met Sports Channel
De pathologie van Stanowski en zijn maatjes schrikt adverteerders af


10 oktober 2023

Stanowski verliest geld.

Er komt een einde aan de vulgaire show van Krzysztof Stanowski en zijn maatjes. Meer bedrijven verbreken hun samenwerking met Sports Channel na #PandoraGate en wat Stanowski en zijn collega's deden.

Theefabrikant Lipton verbrak de samenwerking met Sports Channel na Stanowski's grappen over kinderverkrachting ('used eleven'). Ook het idee van zijn collega om minderjarige meisjes te vragen naar anale seks hielp niet.

Nu is de samenwerking met KS verbroken door Sharp, een fabrikant van tv's en andere elektronica.

De aanleiding waren vulgaire grappen en de uitgever en presentator moedigden de weervrouw aan om grappen te maken over pedofilie.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Wardęga en Konopskyy gaven een nieuwe verklaring uit
"Alles in handen van de relevante diensten"


Kamil Frątczak
11 oktober 2023, 21:12

De 'Pandora Gate'-affaire raakt in een stroomversnelling. Sylwester Wardęga en Nikolai Only "Konopskyy" hebben op hun profielen op Instagram een nieuwe verklaring gepubliceerd. Wat bleek: de youtubers hebben al het bewijsmateriaal aan de aanklager overhandigd. "De zaak Stuu is echter slechts het topje van de ijsberg". – informeerde de influencers.

Sylwester Wardęga en Konopskyy besloten een van de beroemdste schandalen aan het licht te brengen. "Pandora Gate" schudde het hele internet op zijn grondvesten. Ongepast gedrag van pedofiele aard zou zijn gepleegd door bekende Poolse influencers.

De film "Het duistere geheim van Stuu en de youtubers: Pandora Gate" is het resultaat van enkele weken onderzoek door Wardęga samen met Nikolaj 'Konopskyy'. Op zondagavond publiceerde Konopskyy zelf meer dan een uur materiaal, waarin hij beloofde compleet onbekende feiten te onthullen, ook over verschillende andere youtubers. Zoals Konopskyy meteen aan het begin aangeeft, "verloor hij tijdens de 14 dagen van het onderzoek 80 procent van zijn jeugdidolen".

Voordat je de film bekijkt, is het echter goed om te beseffen dat veel informatie die al in Wardęga's film te zien was, er ook in voorkomt. Het nieuwste materiaal kan daarom worden gezien als een uitbreiding ervan, maar ook als een herhaling van de eerste. Desalniettemin zou de film door alle ouders gezien moeten worden om te beseffen hoe giftig en gevaarlijk de omgeving is waarin hun kinderen terecht kunnen komen.

De verklaring van Wardęga en Konopskyy over 'Pandora Gate'. Ze overhandigden het bewijs

Alle media in Polen hebben luid over de zaak bericht. Nu hebben de auteurs het woord genomen en een nieuwe verklaring uitgegeven op hun Instagram-profielen. Sylwester Wardęga en Konopskyy hebben aangekondigd dat ze al het bewijsmateriaal hebben overhandigd aan de openbare aanklager.

"We hebben al het bewijs in de #PandoraGate zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Nu is alles in handen van de relevante diensten. In 2020 meldde Justyna Sukanek de zaak op het politiebureau, maar helaas was er toen geen goed bewijs en geen aanknopingspunt voor de meisjes. We geloven dat het deze keer anders zal zijn, omdat we uitgebreid bewijs hebben voorbereid en er, voor zover we weten, elke dag meer getuigen worden ondervraagd", - aldus de influencers.

Later in de post benadrukten de youtubers dat de Burton-zaak nog maar het begin is. "De zaak Stuu is echter slechts het topje van de ijsberg. Nu is het tijd om op adem te komen en mentaal uit te rusten, en dan als we genoeg kracht en moed hebben zullen we alle e-mails en berichten grondig moeten doornemen. Het tweede hoofdstuk van Pandora ziet er helaas nog slechter uit". - concludeerden ze. Alles wijst erop dat we nog meer materiaal kunnen verwachten.

Nieuwe feiten over 'Pandora Gate'. Het Openbaar Ministerie heeft flats doorzocht

Laten we niet vergeten dat vorige week onderminister van Justitie Piotr Cieplucha een aanklacht indiende bij het Landelijk Parket over mogelijke pedofiele misdrijven. Het ging waarschijnlijk om een bestaande praktijk onder internetberoemdheden en YouTubers.

De onderminister wees erop dat het Openbaar Ministerie niet alleen getuigen had ondervraagd, maar ook appartementen in Warschau en Szczecin had doorzocht.

"Er zijn huiszoekingen gedaan in flats in Warschau en Szczecin. Tientallen apparaten met elektronische gegevens, waaronder inhoud van sociale berichten, en computers, laptops, telefoons, harde schijven en externe media zijn veiliggesteld", aldus de onderminister.

"Onderzoekers en experts zijn dit materiaal aan het analyseren, want om dergelijk bewijs toe te laten is het noodzakelijk om elke manipulatie uit te sluiten, bijvoorbeeld bij het opnemen van instant messaging", aldus Cieplucha. - benadrukte Cieplucha in een interview met PAP.

Bron:  natemat.pl przez Kamil Frątczak      język po Polsku

Pieszyce


CiteerSylwester Wardęga en Konopskyy besloten een van de beroemdste schandalen aan het licht te brengen.

Nadat ze er eerst gebruik van hadden gemaakt. Smerige bende dus.

Pieszyce


Vervolgingsstap in 'Pandora Gate'-zaak. Politie doorzocht de flats van de youtubers

Kamil Frątczak
11 oktober 2023

Het Openbaar Ministerie in Warschau roept nog meer getuigen op in de zaak van de beruchte "Pandora-gate". Zij moeten informatie geven over pedofiel gedrag in de youtubergemeenschap. Het plaatsvervangend hoofd van het Ministerie van Justitie, Piotr Cieplucha, meldt ook dat er een huiszoeking heeft plaatsgevonden.

Sylwester Wardęga en Konopskyy besloten om een van de beroemdste schandalen bloot te leggen. "Pandora Gate" deed het hele internet schudden. Ongepast gedrag van pedofiele aard zou zijn gepleegd door bekende Poolse influencers. De zaak is uitgebreid becommentarieerd door alle commentaarkanalen, die steeds meer views krijgen.

De zaak is al in behandeling genomen door de relevante wetshandhavingsinstanties. Er is online veel gespeculeerd over de getuigen die in de zaak bij de openbare aanklager zouden verschijnen. Bekende youtubers geven verdere verklaringen uit, waarin ze verslag doen van de voortgang van de zaak. Er kan aan worden herinnerd dat Fagata tot nu toe heeft getuigd.

Nieuwe feiten in de 'Pandora Gate' zaak. Het openbaar ministerie heeft de flats doorzocht

Laten we niet vergeten dat de onderminister van Justitie Piotr Cieplucha vorige week een kennisgeving heeft ingediend bij het Openbaar Ministerie over de mogelijkheid van pedofiele misdrijven. Het ging waarschijnlijk om een bestaande praktijk onder internetberoemdheden en YouTubers.

"Meer getuigen worden opgeroepen bij het Openbaar Ministerie in Warschau, die informatie geven over de enorme omvang van het gruwelijke seksuele misbruik van minderjarigen onder youTubers. De daders voor het gerecht brengen is slechts een kwestie van tijd," vertelde Cieplucha aan het Poolse Persagentschap.

"Het team van de aanklager heeft al meer dan een dozijn getuigen ondervraagd, waaronder de auteur van de onthullende video Sylwester Wardega, wiens getuigenis het schandalige gedrag van sommige YouTubers heeft blootgelegd. Het is goed dat er in de kring van internetmakers - niet zoals bij veel artiesten die in een vergelijkbare zaak zwijgen - mensen waren die besloten om deze praktijken aan de kaak te stellen," voegde hij eraan toe.

De onderminister wees erop dat het Openbaar Ministerie niet alleen getuigen had ondervraagd, maar ook appartementen in Warschau en Szczecin had doorzocht.

"Er zijn huiszoekingen gedaan in flats in Warschau en Szczecin. Zijn tientallen apparaten met elektronische gegevens, inclusief inhoud van sociale berichten, evenals computers, laptops, telefoons, harde schijven en externe media veiliggesteld," bracht hij over.

"Onderzoekers en experts zijn dit materiaal aan het analyseren, want om dergelijk bewijs toe te laten, is het noodzakelijk om elke manipulatie uit te sluiten, bijvoorbeeld bij het opnemen van de instant messengers", aldus Cieplucha in een verklaring. - benadrukte Cieplucha in een interview met PAP.

Laten we niet vergeten dat op zondagavond (8 oktober) een film van Nikolai Tylko, online actief onder het pseudoniem Konopskyy, het daglicht zag. In zijn materiaal presenteerde hij nieuwe informatie over Stuart "Stuu" Barton en andere influencers zoals Boxdel, Marcin Dubiel, DJ Pallaside, Vertez, Vojtaz en Dissowskyy.

Een aantal van de threads over Stuu's relaties met minderjarigen die door Wardega zijn opgenomen, zijn afgerond. Daarnaast heeft de youtuber nog meer verhalen onthuld. Zoals Konopskyy meteen aan het begin benadrukt: "Tijdens de 14 dagen van het onderzoek verloor hij 80 procent van zijn jeugdidolen".

Toch kan het nieuwste materiaal worden gezien als een uitbreiding, maar ook als een herhaling van het eerste. Het zou echter door alle ouders gezien moeten worden om te beseffen hoe giftig en gevaarlijk de omgeving is waarin hun kinderen terecht kunnen komen.

Bron:  natemat.pl przez Kamil Frątczak      język po Polsku

Pieszyce


Pandora Gate rocks. Eerste youtuber met aanklachten

Oprac:  Aleksandra Boryń
Polen
13 oktober 2023

Er zijn aanklachten tegen youtuber Stuu in de affaire die bekend staat als Pandora Gate. Het Openbaar Ministerie in Warschau heeft bij de regionale rechtbank voorlopige hechtenis aangevraagd tegen de populaire influencer. Plaatsvervangend hoofd van het Ministerie van Justitie Piotr Cieplucha meldde dat "de rechtbank toestemming heeft gegeven". Stuu is de eerste internetmaker die verbonden is aan Pandora Gate die strafrechtelijk aansprakelijk wordt gesteld.

- Het Openbaar Ministerie heeft een aanklacht ingediend tegen een van de youtubers in de Pandora Gate-affaire. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie een verzoek ingediend bij de rechtbank van Warschau voor een beslissing over de tijdelijke arrestatie van de influencer, zei onderminister van Justitie Piotr Cieplucha vrijdag.

Tijdens de persconferentie informeerde de onderminister ook over de lopende rechtszitting "over de voorlopige hechtenis van de man die de schuilnaam Stuu gebruikt". "De rechtbank heeft zojuist toestemming gegeven voor de voorlopige aanhouding van de hoofdverdachte in Pandora Gate - Stuu. Dit is het resultaat van snelle actie door het Openbaar Ministerie in het district Warschau en sterk bewijs," - schreef hij even voor 15.00 uur op zijn sociale media.

Eerder sprak een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Warschau, aanklager Szymon Banna, over de zaak en zei dat er een arrestatiebevel zou worden uitgevaardigd voor de youtuber.

Pandora Gate affaire. Rechtbank keurt voorlopige aanhouding goed

De Pandora Gate-affaire werd vorige week gemeld na de uitzending van de film van Sylwester Wardęga. Het onthulde verontrustende informatie over contacten van Poolse youtubers met minderjarige fans. De onderminister van Justitie heeft toen het Openbaar Ministerie op de hoogte gebracht van de mogelijkheid van pedofiele misdrijven.

Op woensdag deed Cieplucha verslag van de ondervraging van getuigen in de zaak. - Zij geven informatie over de enorme omvang van het gruwelijke seksuele misbruik van minderjarigen onder youtubers. De daders voor het gerecht brengen is slechts een kwestie van tijd," zei de onderminister van Justitie.

Stuu zou zijn geslagen

Hij voegde eraan toe dat flats in Warschau en Szczecin werden doorzocht, waar tientallen apparaten met elektronische gegevens, waaronder inhoud van sociale berichten, maar ook computers, laptops, telefoons, harde schijven en externe media werden gevonden.

Op donderdag werd in de media gemeld dat Stuu was gearresteerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit werd onder andere gemeld door Wardęga. Hij schreef dat de youtuber was overgedragen aan de Britse politie, maar het is mogelijk dat de agenten geen informatie over Stuu hadden ontvangen van de Poolse autoriteiten, dus is het waarschijnlijk dat hij is vrijgelaten.

Later deden geruchten over zijn afranseling de ronde in de online publieke ruimte. De informatie werd bevestigd door de advocaat van de youtuber, Tytus Jablonski. Hij vertelde dat Stuu was aangevallen door een Pool en dat er beledigingen naar hem waren geuit.

- Hij werd in het Verenigd Koninkrijk aangevallen door een Pool. Dit gebeurde op een openbare plaats. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd tegen zijn hoofd geschopt, hij werd gewurgd," vertelde de beschermheer aan de portaalsite i.co.uk.

Waar gaat de Pandora Gate-affaire over?

De naam van de affaire is gekoppeld aan Wardęga's video van 3 oktober, omdat hij zijn video waarin hij de verontrustende liaisons van de youtubers met minderjarige fans onthulde, zo noemde. Vijf dagen later verscheen er een video online van een andere filmmaker, Mikołaj Konopski, die alle rapporten over de zaak samenvatte en ook andere, voorheen onbekende feiten onthulde over de contacten van de youtubers met fans.

Bron:  wydarzenia.interia.pl przez Aleksandra Boryń  język po Polsku

Pieszyce


Sylvester Wardęga reageert fel op de video van Marcin Dubiel 
"Ik kan jouw rol ontmaskeren!"


13 oktober 2023

Sylwester Wardęga heeft heel snel gereageerd op de video van Marcin Dubiel, die op 12 oktober verscheen. De Youtuber beweert dat dit niet al het bewijs is dat hij heeft over de influencer. "Deze keer heb ik niet één aas uit mijn mouw gelaten .... maar twee," - schreef hij.

Sylwester Wardęga veroverde de media na het uitbrengen van een video waarin hij Poolse youtubers ontmaskert. De maker onthulde de backstage relaties van Stuu Burton, Marcin Dubiel of Michał "Boxdel" Baron, die onfatsoenlijke berichten uitwisselden met minderjarige fans, terwijl ze wisten hoe oud ze waren.

Sylwester Wardęga geeft commentaar op de film van Marcin Dubiel

Donderdag presenteerde Marcin Dubiel bewijs om zijn onschuld te bewijzen. Naar de video werd verwezen door Sylwester Wardęga, die, zoals hij op Instagram schreef, wachtte op een zet van de influencer, omdat hij bang was voor wat zijn PR-persoon zou doen. De Youtuber dreigde dat dit niet al het bewijs is dat hij in zijn video presenteerde en is van plan om Marcin Dubiel te ontmaskeren.

"De aanklager heeft de volledige transcripties van de gesprekken. Ik wachtte liever af hoe je je zou gedragen en welke verklaringen en manipulaties je zou gebruiken, omdat ik als het ware weet wie de leiding heeft over je PR, en het is een zeer effectieve en gerespecteerde persoon in de industrie wiens reactie ik vreesde," - schreef Wardęga. En hij voegde eraan toe:

Nu u een officiële reactie hebt gepubliceerd, kan ik uw rol die u hebt gespeeld in de zaak Stuu volledig ontkrachten. Ik waardeer het dat ik uw PR-man genoeg vreesde om mezelf deze keer niet één aas uit de mouw te laten steken.... maar twee.

Marcin Dubiel reageert op Sylvester Wardędza. "Laat het spel beginnen".

We hoefden niet lang te wachten op een reactie van Marcin Dubiel. De influencer plaatste de reactie van Sylwester Wardęga in een bericht op Instagram, waaronder hij schreef:

Joker verslaat aas Sylvester. Laat het spel beginnen [Let the game begin - redactie]. Ik denk niet dat je iets te klagen hebt?
 
Auteur:  WMP

Bron:  plejada.pl przez WMP    język po Polsku

Pieszyce


Pandoragate. Stuu aangehouden in het Verenigd Koninkrijk

14 oktober 2023

De hoofdverdachte in Pandoragate Stuart K.-B., roepnaam Stuu, is in het Verenigd Koninkrijk aangehouden op basis van een Pools arrestatiebevel. Het openbaar ministerie in Warschau heeft al stappen ondernomen om de youtuber over te dragen aan de Poolse rechtshandhavingsinstanties, kondigde Zbigniew Ziobro aan.

"Er staat hem tot 15 jaar gevangenisstraf te wachten voor handelingen van seksuele aard tegen minderjarigen. Ik wil onderminister Piotr Cieplusza bedanken voor het initiëren van de acties van het openbaar ministerie en de officieren van justitie voor de snelle procedure," schreef de minister van Justitie.

De arrestatie van de youtuber werd ook aangekondigd door de politie.

"Youtuber Stuart B. "Stuu", die sinds gisteren wordt gezocht met een opsporingsbericht, is dankzij de nauwe samenwerking en informatie van politieagenten van het Bureau voor Internationale Politiesamenwerking en de Poolse politieverbindingsofficier, vandaag gearresteerd door Britse politieagenten,". - staat in een bericht op sociale media.

Pandoragaat. Stuu vastgehouden

Op woensdag kondigde onderminister van Justitie Piotr Cieplucha aan dat hij het nationale parket op de hoogte had gebracht van de mogelijkheid dat bepaalde youtubers en beroemdheden die verbonden zijn aan de online creatieve gemeenschap pedofiele misdrijven hebben gepleegd.

De kennisgeving is een gevolg van het schandaal dat aan het licht kwam door youtuber Sylwester Wardęga, die een film publiceerde over mogelijke pedofiele contacten tussen twee bekende Poolse beroemdheden uit de internetgemeenschap.

Auteur:  MZS
Bron:    onet.pl przez MZS     język po Polsku