Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Polen is geen land voor jonge mensen om in te wonen

Gestart door Pieszyce, 15 augustus 2023, 20:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Polen is geen land voor jonge mensen om in te wonen
PiS moet uit de macht worden gezet!


14 augustus 2023

Het zal niet lang meer duren voordat het vruchtbaarheidscijfer in Polen onder de 1 daalt - en vrouwen hebben nog steeds een absurd lage pensioenleeftijd... met als argument dat hun lichaam sneller vermoeid raakt door zwangerschap, bevalling en moederschap. Dus waarom stellen we de pensioenleeftijd voor vrouwen niet vast op 67 en trekken we er 2 af voor elk kind? Met twee kinderen zou dat 63 zijn - nog steeds erg vroeg voor Europa," schreef een internetgebruiker.

Dit land zit vol met zulke absurditeiten, die er niet alleen voor zorgen dat de levensstandaard daalt, maar er ook voor zorgen dat er geen hele generatie Polen geboren wordt, omdat de huidige 20- tot 30-jarigen zich geen "grote flat in de buurt van een crèche, kleuterschool en school" kunnen veroorloven, omdat niemand zulke flats meer bouwt - nu worden er "micro-appartementen" gebouwd om te verhuren aan studenten en toeristen, voornamelijk gekocht door particuliere investeerders of beleggingsfondsen.

Hoe kan het dat in veel landen de belasting op de aankoop van onroerend goed 50%+ is voor niet-staatsburgers, terwijl in Polen de helft van een woonwijk wordt verkocht aan een ontwikkelaar uit Noorwegen, en dit met korting?

De lijst van dit soort dingen is eindeloos - Polen verliezen voortdurend iets, lopen iets mis, laten iets vallen, betalen iets extra's... En uiteindelijk is de situatie in Polen het slechtst voor jonge Polen, die vandaag de dag in het beste geval kunnen vegeteren op het "nationale gemiddelde" ....

Bron: Wykop.pl, wiesci24.pl        język po Polsku