Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Politie verloor een 200.000 zloty kostende drone. Mislukking of overname?

Gestart door Pieszyce, 8 mei 2023, 22:02

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Politie verloor een 200.000 zloty kostende drone. Mislukking of overname?

Krzysztof Zasada
7 mei 2023

Politieagenten uit Bialystok zijn een drone ter waarde van 200.000 złoty kwijtgeraakt. Zoals de verslaggever van RMF FM heeft ontdekt, zijn ze sinds vrijdag in de Mazowische regio op zoek naar het specialistische apparaat.

De agenten van Białystok voerden operationele activiteiten uit in de omgeving van Maków Mazowiecki. Ze gebruikten een bewakingsdrone van de afdeling Operationele Technologie van het regionale hoofdkwartier van de politie van Podlasie.

Op een gegeven moment verloren ze de controle over de drone. Er werd een zoektocht gestart, die al tientallen uren duurt. We hebben onofficieel vernomen dat dit toestel geen ingebouwde locator had. RMF FM bronnen beweren dat het vinden van de drone zeer moeilijk zou kunnen zijn. Het toestel werd vermist in een gebied met bossen en ook moerassen.

Er wordt gedacht aan twee versies van het incident. Ten eerste een technisch mankement aan de apparatuur, maar ook wordt niet uitgesloten dat de drone is onderschept door een dronebestrijdingssysteem.

Bron:  rmf24.pl przez Krzysztof Zasada       język po Polsku