Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Scania sluit fabriek in Slupsk. Meer dan 800 mensen verliezen hun baan

Gestart door Pieszyce, 30 mei 2023, 23:52

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Scania sluit fabriek in Slupsk. Meer dan 800 mensen verliezen hun baan

29 mei 2023
 
Volgens RMF FM heeft het in Slupsk gevestigde Scania de sluiting van haar carrosseriefabriek in Slupsk aangekondigd. Door deze beslissing zullen meer dan 800 mensen hun baan verliezen. De fabriek zal naar verwachting al begin volgend jaar haar activiteiten staken.

In de mededeling waarin dit besluit wordt aangekondigd, schrijft het concern dat het heeft besloten de buscarrosseriefabriek in Słupsk geleidelijk te sluiten, maar dat het zich zal blijven richten op de bouw van chassis. Dit betekent dat een groot deel van het concern wordt gesloten, aangezien in Słupsk 847 mensen werken. De chassisfabriek in Kobylnica bij Słupsk, waar 200 mensen werken, blijft daarentegen ongewijzigd in bedrijf.

Het bedrijf rechtvaardigt zijn beslissing met negatieve veranderingen in het bussegment op de wereldmarkt, wat simpelweg neerkomt op een daling van het aantal orders.

Voordelen voor de werknemers

Volgens het door RMF geciteerde communiqué verzekert Scania dat alle ontslagen werknemers de wettelijk verschuldigde uitkeringen zullen ontvangen en bovendien een opleidingsprogramma zullen krijgen voor bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding en omscholing.

Bron:  RMF FM, wiadomosci.onet.pl przez Jsl       język po Polsku