Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Waar is Obajtek? Schokkend nieuws!

Gestart door Pieszyce, 30 april 2024, 23:43

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Waar is Obajtek? Schokkend nieuws!

30 april 2024

Vandaag meldden de media dat het huis van Daniel Obajtek was doorzocht. Jarenlang werd het door PiS aangesteld als president van een staatsgigant als het Orlen-concern.

Obajtek zelf was er echter niet. Hoogstwaarschijnlijk is hij al in het buitenland.

– Hij zaken deed met een Saoedisch en Hongaars bedrijf, Obajtek had zijn toevlucht kunnen zoeken in een van deze landen. Nu is hij nog steeds in Hongarije, waar hij steun kreeg van de familieleden van Poetin, aan wie hij 417 Lotos-stations verkocht, zei parlementslid Michał Szczerba.

Klinkt ongelooflijk? Alleen op het eerste gezicht.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce

De grootste diefstal in de Poolse geschiedenis
Waar is de 1,6 miljard PLN van Orlen gebleven?


30 april 2024

Dit is de grootste diefstal in de Poolse geschiedenis. De managers van Orlen veroorzaakten de verdwijning van 1,6 miljard PLN. Dit is geen toeval of een simpele oplichterij. Volgens onze informanten is dit een geplande operatie om geld op te nemen dat bedoeld was als beveiliging tegen de jaren van zijn verwijdering uit de macht. Speciale diensten namen deel aan deze complexe operatie.

Orlen zit vol met agenten van de geheime dienst. Officieel vanwege de veiligheid, maar in werkelijkheid omdat – wat een publiek geheim is – dit bedrijf winst genereert en een financiële basis biedt voor veel activiteiten. De meesten van hen hebben al lang geleden niets meer met veiligheid te maken, nu zijn er, afgezien van een kliekje kennissen en vrienden uit het zuiden van Polen, een heleboel sluwe mensen die niets doen en geld verdienen.

De operatie waarbij 1,6 miljard PLN werd opgenomen, werd uitgevoerd zonder alle veiligheidsprocedures. Tegenwoordig is het al bekend dat de PiS-regering, inclusief Kaczyński, ervoor werd gewaarschuwd, en hun gebrek aan reactie bewijst slechts één ding: de hele operatie was op het hoogste niveau overeengekomen. De primitieve, onbeschofte truc zou gaan over "er zal worden gezegd dat Polen is misleid door oneerlijke handelaren" - lacht onze informant.

1,6 miljard PLN van Orlen zou, na het witwassen en innen van een grote commissie door een groep tussenpersonen van de diensten, worden teruggegeven aan Polen, maar ook naar eigen rekeningen in belastingparadijzen en worden gebruikt door een groep mensen uit de top van de macht om overleven de tijden van de heerschappij van de democratische coalitie.

Dit geld kan worden getraceerd omdat de organisatoren van de operatie verschillende fouten hebben gemaakt...

Zal de zaak worden opgelost? Ja, tenzij de geheime diensten het blokkeren. Ze zijn nog niet vrijgesproken en mogelijk heeft Tusk daar een probleem mee.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


𝗽𝗿𝗮𝘀𝗸𝘆   @pr4sky

Jak obstawiacie, gdzie zadekuje się Obajtek? Na czerwono państwa, z których nie ma ekstradycji do Polski.
Hoe voorspel je waar Obajtek zal worden gevestigd? In rood staan landen van waaruit geen uitlevering aan Polen plaatsvindt.
 
   >:(


Bobal

Nou, dat ziet er aantrekkelijk uit, zeg........😀
Fijne locaties om met gestolen miljoenen onder te duiken.

Pieszyce


Pieszyce


Eliza Michalik over Obajtek: zijn paspoort moet worden afgenomen

1 mei 2024

Obajtek is ontsnapt uit Polen en is niet van plan hier terug te keren, melden onze bronnen. Hij is bang voor arrestatie.

– Ik heb echter de overweldigende indruk dat Obajtek Polen niet had mogen verlaten – er waren zeker juridische mogelijkheden om hem te behouden. Zeggen dat als hij in het Europees Parlement wordt gekozen, we ervoor zullen zorgen dat zijn immuniteit wordt opgeheven, enz., overtuigt mij helemaal niet... - schreef Eliza Michalik.

– Ik denk dat u de rechtbank had kunnen vragen zijn paspoort af te nemen – op een rustige manier, alleen gebaseerd op wat we vandaag weten over zijn daden – tenminste op basis van de geluidsbanden. Ik denk dat het duidelijk is dat er een ontsnappingsrisico bestaat, en dat er zeker een grote verleiding bestaat - voegde Michalik eraan toe.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Eliza heeft zoals altijd gelijk.

Dat had gelijk na de installatie van de nieuwe regring moeten gebeuren, bij ALLEN die verdacht zijn van misdaden in Polen, Nu verdwijnen ze allemaal naar het buitenland.

Pieszyce


Ongelooflijk! Waar zijn de mensen Obajtek?!

2 mei 2024

Volgens het Onet-portaal bevinden de belangrijkste mensen in Orlen uit de tijd van het presidentschap van Daniel Obajtek zich niet langer in Polen. Ze observeren de effecten van het werk van het Openbaar Ministerie terwijl ze in het buitenland zitten.

Zoals Onet schrijft, verlieten drie voormalige leden van de raad van bestuur van Orlen het land. Een van hen, Adam Burak, gaat zelfs het staatsburgerschap aanvragen van... Turkije.

– Er wordt gezegd dat Adam in een land wil wonen waar uitlevering niet kan plaatsvinden – dergelijke informatie zou volgens journalisten zijn verschenen in een van de geheime aantekeningen van de Internal Security Agency.

Op zijn beurt, zoals parlementslid Michał Szczerba liet weten, bevindt Obajtek zich momenteel zelf in Hongarije. Hij is echter niet van plan zijn banden met de Poolse politiek op te geven door mee te doen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Natuurlijk uit de PiS-lijst.

Het Openbaar Ministerie voert ten minste zes procedures om uit te leggen hoe Orlen te werk ging tijdens het presidentschap van Daniel Obajtek.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Obajtek is uit Polen ontsnapt, speelt voor immuniteit en doet afstand van zijn bezittingen
Hiervoor gaat hij naar het Europees Parlement


3 mei 2024

Daniel Obajtek ontvluchtte Polen en zal niet terugkeren voordat hij wordt verkozen tot lid van het Europees Parlement. Wanneer er een verzoek komt om zijn immuniteit op te heffen, zal Obajtek weer weglopen. Zijn huidige strategie is om tijd te kopen en activa over te dragen, zeggen onze bronnen in Orlen.

Daniel Obajtek hoopt dat niemand hem vóór de verkiezingen voor het Europees Parlement via wetshandhavingsinstanties zal zoeken. Het verlamde parket kan hem zelfs niet aanklagen voor valse getuigenissen over zijn kennismaking met Piotr Nisztor - en dit is de eenvoudigste zaak die al klaar is voor onderzoekers.

De incompetentie van wetshandhavingsinstanties is niet toevallig. Er staan veel geld en PiS-deals op het spel, en Obajtek heeft geen relaties opgebouwd met mensen van het soevereine Polen om daar vandaag de dag niet van te kunnen profiteren.

Het plan van de burgemeester van Pcim heeft zijn zwakke punten, maar het geeft hem de kans een keuze te maken. Als Obajtek wordt gekozen – en alles wijst daarop – zal hij een of twee jaar vrede hebben. Gedurende deze tijd zal hij zijn fortuin buiten Polen overbrengen en de rest van zijn leven rustig als miljonair leven. Een klein ongemak is het onvermogen om onder uw eigen naam naar Polen terug te keren.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


De PiS-directie van Orlen werd gebruikt om miljarden uit het bedrijf te halen

4 mei 2024

Zo'n groot bedrijf als Orlen zou gebruikt kunnen worden om op illegale wijze PiS-activiteiten te financieren en er miljarden uit te halen, ook in particuliere zakken.

– Kijk wie er tijdens de PiS-regering in de raad van bestuur van Orlen zat: Obajtek, Róg, Burak, Artwich, Szewczak... Geen enkele, maar geen van hen had enig idee of ervaring in deze sector. Onwetende mensen. Het was opzettelijk. Soms neem je iemand van buiten de sector mee naar de raad van bestuur om een extern perspectief te krijgen van een ervaren, maar nog steeds onwetende sector. Maar het hele bestuur als zodanig benoemen? Een bedrijf als Orlen beheert zichzelf op de een of andere manier intern op operationeel niveau. En deze jongens van buitenaf komen er alleen maar geld uit halen. Omdat ze niets van management weten, schrijft Jan Piński, hoofdredacteur van de website Wieści24.pl

Het is ook de moeite waard om op te merken dat PiS de wet heeft gewijzigd om Orlen in staat te stellen de zakken van Polen leeg te maken - voor energie en benzine waren de stations ook praktisch een monopolie op de dagen dat de winkels gesloten waren.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Obajteks problemen. Loopt hij weg voor zijn verantwoordelijkheid?

5 mei 2024

Michał Szczerba presenteerde de redenen waarom Daniel Obajtek volgens hem niet in Polen is. Ook al is hij formeel een actief politicus en kandidaat voor lidmaatschap van het Europees Parlement.

– Ik ben noch een aanklager, noch een rechter. Er lopen drie procedures, die betrekking hebben op de verkoop van de infrastructuur van Lotos en de raffinaderij van Gdańsk. Dit gaat over het onderschatten van de omzet, daar komen de Hongaarse Mol en een Saoedisch bedrijf. Obajtek vond onderdak in Hongarije, bij het volk van Orban, bij de Hongaarse Mol, mensen die banden hadden met de oligarchen van Poetin, zei Szczerba.

— Het overmaken van meer dan 1,5 miljard złoty naar het bedrijf krzak is een grote schande voor Obajtek. Het verbaast mij niet dat hij zijn verantwoordelijkheid ontloopt door vanuit het buitenland campagne te voeren, vatte parlementslid Szczerba samen.

Kaczyński stuurt dergelijk personeel naar het Europees Parlement. De meesten van hen zijn mensen die immuniteit nodig hebben, zoals zuurstof.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Diabeł Stockton     @DiabelStocktonX


Służby specjalne przestrzegały przed forsowaną przez Obajtka, współpracą PKN Orlen ze związanym z Hezbollahem Samerem Awadem. Kaczyński, jako wicepremier odpowiedzialny za bezpieczeństwo lekceważy ostrzeżenie które trafiło na jego biurko. W efekcie Polacy stracili 1,6 mld zł.
 
De geheime diensten waarschuwden voor de samenwerking tussen PKN Orlen en Samer Awad, geassocieerd met Hezbollah, onder druk gezet door Obajtek. Kaczyński, als vice-premier verantwoordelijk voor veiligheid, negeert de waarschuwing die op zijn bureau belandt. Als gevolg hiervan verloren de Polen 1,6 miljard złoty.


Pieszyce


ABW zoekt Obajtek! Ze hebben een dagvaarding voor hem bij het parket

7 mei 2024 

Een oproep voor Obajtek

Op verzoek van het Openbaar Ministerie in Płock (hoofdkwartier van het Orlen S.A.-concern) is de Interne Veiligheidsdienst op zoek naar Daniel Obajtek om hem te dagvaarden voor ondervraging, zo bleek uit de website Wiesci24.pl.

De dagvaarding is om als getuige te verschijnen en een getuigenis af te leggen, maar deze status kan veranderen, zegt onze informant.

Wij hebben niet kunnen vaststellen in welke zaak Obajtek werd gedagvaard.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Aanklager Ziobro probeerde Obajtek uit de gevangenis te redden
Eerder beschuldigde ze de journalist die het Glapiński-schandaal onthulde!


15 mei 2024
Jerzy Haszczyński

Schandaal bij het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie in Warschau heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak van Daniel Obajtek. De voormalige president van Orlen kan tot acht jaar gevangenisstraf krijgen wegens het afleggen van valse getuigenissen in de rechtbank.

Dit is het resultaat van een kennisgeving ingediend door een journalist, voormalig curator van de Poolse Radio RDC, Grzegorz Jakubowski. Obajtek getuigde in mei 2023 voor de rechtbank over zijn relatie met Piotr Nisztor en de omstandigheden van het werk van zijn familie in Orlen.

In dit geval zal Obajtek worden aangeklaagd voor artikel 233 van het Wetboek van Strafrecht, paragraaf 1, waarin staat dat "wie een getuigenis aflegt die bedoeld is om als bewijs te dienen in gerechtelijke procedures of andere procedures die op grond van de wet worden gevoerd, onwaarachtig getuigt of de feiten verbergt". waarheid, wordt onderworpen aan een gevangenisstraf van zes maanden tot acht jaar.

Zoals Radio Zet onthulde, werd op 18 maart een melding over de verdenking van het plegen van een misdrijf door Daniel Obajtek naar het parket van de officier van justitie gestuurd. In een reactie op de spraakmakende zaak stelde de Landelijk Aanklager dat de procedure drie maanden zou moeten duren.

De zaak werd verwezen naar het parket van het district Warschau-Śródmieście. Daarna viel er een stilte over de valse getuigenis van Obajtek.

Zoals Radio Zet meldde, weigerde het Openbaar Ministerie van Warschau-Śródmieście op 30 april de zaak in behandeling te nemen. De zaak werd vervolgens overgenomen door het Openbaar Ministerie in Warschau en op 15 mei nam het een besluit om een onderzoek te starten.

De situatie is verrassend omdat bij het Openbaar Ministerie, dat probeerde het onderzoek stop te zetten, de zaak werd behandeld door aanklager Katarzyna Niemiec-Rudnicka.

Ze is een van de meest vertrouwde aanklagers van Zbigniew Ziobro. Ze werd onder meer beroemd beschuldigingen tegen de journalist Leszek Kraskowski, die het contract onthulde dat de uitgever van "Rzeczpospolita", destijds eigendom van het ministerie van Financiën (beheerd door door PiS benoemde mensen), sloot met Adam Glapiński - de huidige president van de NBP, aangesteld door PiS.

– Katarzyna Niemiec-Rudnicka is een jonge officier van justitie die haar studie heeft afgerond en haar stage heeft afgerond. Ze werd geboren in 1990 in Jaslo, Podkarpacie. Ze studeerde af aan de Nationale School voor Rechtspraak en Openbaar Ministerie, die de afgelopen jaren volledig ondergeschikt was aan het volk van Zbigniew Ziobro. Hij wijst persoonlijk de machthebbers aan deze universiteit aan. Katarzyna Niemiec-Rudnicka studeerde af aan het personeelstrainingsprogramma van Ziobro en aanvaardde onmiddellijk de functie van beoordelaar bij het districtsparket van Warschau-Śródmieście, dat onder nauw toezicht van hem stond. Hij is ongetwijfeld een aanklager die zijn promotie te danken heeft aan Zbigniew Ziobro. Nadat ze de voordracht van Ziobro had ontvangen, werd ze beoordelaar. Zoals mijn verhaal laat zien, bleek ze bereid om de mensen van Zbigniew Ziobro te beschermen, zelfs illegaal. Door te tekenen voor aanklager Iwona Gromadzka met het bevel mij vast te houden, onderging ze een vuurdoop voor het volk van Ziobro en bewees ze haar diensten aan het regime - zo lezen we op de website van UberKasta.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce

Obajtek ontboden bij het parket
Radio Zet: Onderzoekers weten al waar hij zou kunnen zijn


16 mei 2024

Obajtek wilde.

Daniel Obajtek werd ontboden op het parket van de districtsaanklager in Warschau. Dit is weer een aflevering van het schandaal rond afluisteren op kantoor en valse getuigenissen in de rechtbank van de voormalige president van Orlen.

De voormalige curator van de Poolse Radio RDC, Grzegorz Jakubowski, maakte melding van de verdenking van een misdrijf dat de lawine veroorzaakte. Aanvankelijk probeerde een officier van justitie van het team van Zbigniew Ziobro de zaak stop te zetten, maar na zes weken diende Jakubowski een klacht in wegens passiviteit en werd de procedure overgenomen door het Openbaar Ministerie, dat een onderzoek startte.

Daniel Obajtek kan tot acht jaar gevangenisstraf doorbrengen wegens het afleggen van valse getuigenissen in de rechtbank.

Toen Onet voor het eerst de opnames van Obajteks kantoor publiceerde, diende de PiS-kandidaat voor het Europees Parlement een klacht in over illegaal afluisteren in zijn kantoor.

Toen Jakubowski vervolgens aangifte deed over de valse getuigenis van Obajtek, profiteerde het openbaar ministerie van het feit dat Obajtek zelf zijn afleveradres aan het Openbaar Ministerie had verstrekt, waardoor de zaak van een jaar geleden bij de rechtbank in Warschau werd vergeten.

– Volgens onze bevindingen heeft Obajtek, in reactie op berichten in de media in deze zaak, een strafrechtelijke klacht ingediend, en het openbaar ministerie heeft van dit feit geprofiteerd en hem een dagvaarding voor ondervraging gestuurd. Tot nu toe bleef de plaats waar Daniel Obajtek zou verblijven geheim. De media speculeerden dat de voormalige president van Orlen en de huidige kandidaat voor Wet en Rechtvaardigheid bij de verkiezingen voor het Europees Parlement naar het buitenland waren gegaan, vanwaar hij de verkiezingscampagne zou voeren. Obajtek publiceerde op zijn beurt materiaal op sociale media dat zou bewijzen dat hij in Polen was, geeft Radio Zet aan.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku