Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wat weten we over Jacek Kurski's nieuwe baan?

Gestart door Pieszyce, 10 december 2022, 00:48

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wat weten we over Jacek Kurski's nieuwe baan?
Eerder werd de positie gegeven aan Mariusz Kaminski's zoon

 
Dominik Moliński
7 december 2022 
 
Jacek Kurski is gaan werken bij de Wereldbank. Kacper Kaminski, zoon van het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Bestuurszaken Mariusz Kaminski, werkt ook bij deze instelling. Hij kreeg de functie in 2018.

Kacper Kaminski werkt als adviseur van de uitvoerend directeur, Dominique Favre. Hij kreeg de baan bij de Wereldbank in juli 2018, maar de informatie zelf bereikte de media in november van dat jaar.

Mariusz Kaminski's zoon bij de Wereldbank. Wat is zijn salaris?

Destijds verdiende de zoon van Mariusz Kaminski tussen 120.000 en 150.000 dollar per jaar (d.w.z. tussen ruim 530.000 en ongeveer 670.000 złoty per jaar tegen de huidige wisselkoers). De toenmalige adjunct-directeur Katarzyna Zajdel-Kuroska verdiende op haar beurt 200 duizend USD per jaar, ofwel ongeveer 895 duizend złoty.

De huidige lijst van adviseurs van de uitvoerend directeur van de Wereldbank is als volgt:

  • Miroslav Delaporte,
  • Benedikt Huerzeler,
  • Ainur Yertlessova,
  • Ilhomjon Rajabov,
  • Kacper Jakub Kamiński,
  • Joel Farronato,
  • Ljiljana Jakovljevic,
  • Namig Naghdaliyev.

Jacek Kurski heeft een nieuwe baan. De voormalige voorzitter van TVP is naar de Wereldbank gegaan...

Jacek Kurski, voormalig voorzitter van de Poolse televisie, is begonnen als plaatsvervangend uitvoerend directeur van de Zwitsers-Poolse vertegenwoordiging bij de Wereldbankgroep in Washington DC.

"Ik bevestig: ik heb de functie van plaatsvervangend uitvoerend directeur bij de Wereldbank aanvaard in overeenstemming met mijn opleiding en managementervaring, in het besef dat dit betekende dat ik een deel van mijn publieke activiteit of politieke ambities moest opgeven. Ik dacht altijd dat er geen leven was buiten de politiek. Nou, die is er wel. Ik weet dat ik hier ook (Polen - red.) goed zal dienen". - Jacek Kurski schreef woensdag op Twitter.

De Nationale Bank van Polen deelde op haar beurt in een communiqué mee dat de voormalige voorzitter van TVP op maandag 5 december voor het eerst de vergadering van de Zwitsers-Poolse Constituency bij de Wereldbankgroep in Washington heeft bijgewoond.

Hoeveel zal Jacek Kurski verdienen in zijn nieuwe baan? Het bedrag is indrukwekkend

De berekeningen werden gepresenteerd door Michal Zulawinski van de Vereniging van Individuele Beleggers.

"Dit is waar verdiensten Jacek Kurski op kan rekenen bij de Wereldbank. In de functie van plaatsvervangend uitvoerend directeur in 2022 verdient hij daar 226.480 dollar. Tegen de huidige wisselkoers is dat het equivalent van iets meer dan een miljoen zloty's per jaar. Plus pensioenuitkeringen". - Michal Zulawinski rekent uit. Bij pensionering uit deze functie heeft men recht op een uitkering van ongeveer 42,5 duizend USD per jaar, ofwel ongeveer 188 duizend złoty  tegen de huidige wisselkoers.

Bron:  next.gazeta.pl przez Dominik Moliński   jezyk po Polsku

Bobal

Heerlijk toch, dit soort instanties. Wereldbank, IMF, VN, noem maar op. Ze zijn van niemand, niemand is echt verantwoording verschuldigd, vaak politieke benoemingen, er gaan miljarden in om en dan is een paar ton salaris voor een onbeduidende adviesfunctie maar een schijntje. Het kan allemaal......