Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Bianka Mikołajewska heeft Kaczyński!

Gestart door Pieszyce, 12 november 2023, 00:32

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Bianka Mikołajewska heeft Kaczyński!
De evenementen van de PiS-leider kosten de Polen tot 15 miljoen PLN


10 november 2023

Kaczyński aast op Polen!

Grote Perswinnares en toponderzoeksjournaliste Bianka Mikolajewska heeft onthuld hoeveel het zogenaamde 'Smoleńsk maandelijkse circus' de Polen werkelijk heeft gekost. Het maandelijkse circus van de PiS-leider en zijn poging om een Smoleńsk-religie te creëren heeft de Polen miljoenen zloty's gekost.

Zoals de journaliste aangeeft, bedroegen de basiskosten voor het veiligstellen van de maandelijkse herdenkingen en verjaardagen van Smoleńsk van november 2015 tot november 2017, 5,125 miljoen   zloty.

- Waarom is deze 5.125 miljoen zloty de basiskosten? Omdat in de gegevens die door het hoofdbureau van de grootstedelijke politie zijn ingevoerd in het politieregister voor massa-evenementen geen rekening is gehouden met het feit dat agenten uit andere steden deelnamen aan de beveiliging van de maandelijkse herdenkingen en Smoleńsk jubilea. Hun salarissen, verblijfskosten in Warschau, voedsel en brandstofverbruik van hun auto's waren er niet in opgenomen. Volgens de informatie die we van het KSP ontvingen, bedroegen deze extra kosten in maart 2018 in totaal 876.000 złoty. In totaal gaf de politie dus minstens 6 miljoen złoty uit om de maandenlange herdenkingen veilig te stellen (denk eraan: dit zijn de geschatte kosten uit het politieregister van massa-evenementen voor de periode van november 2015 tot november 2017 plus de 'extra kosten' van november 2015 tot maart 2018). - wijst de journaliste.

Aangezien de politie vervolgens weigerde antwoorden te geven, kan worden geschat dat dit bedrag is gestegen tot ongeveer 15 miljoen złoty!

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku