Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Collectie vreemde uitlatingen van Kaczyński, die steeds meer wartaal uit.

Gestart door Pieszyce, 12 november 2023, 00:28

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Collectie vreemde uitlatingen van Kaczyński, die steeds meer wartaal uit.
Kaczyński's vreemde woorden? Gelooft hij niet meer in Morawiecki?

10 november 2023

In de Wet en Rechtvaardigheid partij beweren ze dat Morawiecki de reden is waarom hij de opdracht heeft gekregen om een regering te vormen van Duda, omdat Verenigd Rechts daadwerkelijk een parlementaire meerderheid kan hebben. Ondertussen lijkt Jaroslaw Kaczynski dit zelf niet te geloven. En we moeten eerlijk toegeven dat hij hier absoluut gelijk heeft.

- Dit is geen verliezende missie," stelt Kaczyński in een interview met PAP. - Het zou hoogstens kunnen eindigen met het niet verkrijgen van een motie van vertrouwen, wat niets bijzonders is in een democratie. Deze missie zal verwijzen naar feiten, naar de situatie in de Europese Unie. Ze zal een beroep doen op de werkelijke belangen van politieke formaties, die misschien niet noodzakelijkerwijs samenvallen met de belangen van de PO. De uiteindelijke beslissingen over de beoordeling van de belangen worden genomen door de hoofden van deze formaties," voegt hij eraan toe.

- Ik wil hier niet over speculeren. Het is een taak die in stilte wordt uitgevoerd en in stilte moet worden uitgevoerd. Alleen onder deze voorwaarde kan het effectief zijn," zegt Kaczynski, waarmee hij onthult dat hij niet in Morawiecki's missie gelooft.

Dus als zelfs Kaczyński er niet in gelooft, waarom dan dit circus? Zodat het partijapparaat van Wet en Rechtvaardigheid tenminste een paar weken kan genieten van hun kantoren en limousines?

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Waar heeft hij het over gehad?
Kaczynski wordt een steeds grotere last voor PiS


10 november 2023

Je hoort steeds vaker dat de Wet en Rechtvaardigheid partij genoeg heeft van Jaroslaw Kaczyński. Ze zouden hem het liefst met "welverdiend" pensioen sturen. De regeringsleider wil daar echter niets van horen. En hij staat te popelen om in het openbaar te verschijnen. Bijna elk daarvan versterkt het beeld dat PiS een partij van gevaarlijke radicalen is.

- "Vandaag is het verwijzen naar deze [onafhankelijkheids]traditie, het verwijzen naar al diegenen die voor Polen hebben gevochten in verre, maar ook hedendaagse tijden, helaas weer actueel," zei PiS-voorzitter Jarosław Kaczyński vandaag. - Het is niet alleen een herinnering, maar ook iets dat verwijst naar vandaag, naar de strijd die voor ons ligt, voegde hij eraan toe.

Maar dit was duidelijk niet genoeg. Want Kaczyński wees ook op de vijanden van de onafhankelijkheid. Of tenminste op degenen die hij als zodanig beschouwt.

- Vandaag, 105 jaar na die glorieuze gebeurtenissen, (...) moet ik spreken over vandaag, over onze huidige dag. Ik zal het niet hebben over alles wat verband houdt met 15 oktober," betoogde hij.

Het is niet verrassend dat na elke toespraak de cijfers van PiS dalen. In plaats daarvan neemt de nervositeit in Nowogrodzka toe.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


De toespraak van Kaczyński:
Het gekrijs van de PiSsige varkens die uit de trog worden gerukt


11 november 2023

Jarosław Kaczyński, moe, zonder energie, met een duidelijke berusting op zijn gezicht, gaf een absurde toespraak waarin hij PiS vereenzelvigt met Polen en de machtswisseling een vernietiging noemt. Men zou kort kunnen samenvatten: nihil novi, maar een betere term voor deze toespraak is het gekrijs van de PiSowski-varkens die uit de trog worden gerukt.

De afgelopen acht jaar hebben Kaczyński en de zijnen ons land vernietigd, de samenleving bestolen, schulden gemaakt, het onderwijs, de economie en defensie verwoest. Ze hebben verdeeldheid gezaaid en haat gecreëerd. Ze leefden als donuts in boter, verhoogden hun salarissen en negeerden het feit dat de samenleving armer werd. Na acht jaar zeiden de Polen nee tegen hen.

Kaczynski krijst als een varken dat uit de trog wordt gerukt, zijn partijkameraden krijsen. Ze willen doorgaan met knagen tot het uiterste, ze willen doorgaan zonder te lijden onder de gevolgen.

De enige vernietiging die hier plaatsvindt, is de vernietiging van PiS. Het is een dictatoriale partij, schadelijk, slecht en vooral destructief voor de hele staat. En in die zin zal er ook vernietiging plaatsvinden: veel mensen willen dat deze organisatie buiten de wet wordt gesteld. En terecht!

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce

Wat gebeurt er met Kaczyński?
Deze woorden moeten je wel aan het denken zetten!


11 november 2023

Blijkbaar heeft de verkiezingsnederlaag, die Jaroslaw Kaczyński niet had voorzien, de leider van Wet en Rechtvaardigheid uit zijn evenwicht gebracht. En nu weet hij gewoon niet wat hij moet zeggen.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom hij gisteren letterlijk aan het brabbelen was. - We willen niet ondergeschikt zijn aan Duitsland," zei hij tijdens een toespraak aan de vooravond van de nationale onafhankelijkheidsdag.

Dit werd gevolgd door bizarre gedachten over een "concreet plan" dat wordt voorbereid, waarbij "we een gebied zouden worden dat wordt bewoond door Polen, geregeerd van buitenaf".

- We kunnen niet de generatie zijn die capituleert. We zullen waarschijnlijk een harde strijd moeten leveren, want degenen die vandaag aan de macht willen komen, die net een overeenkomst hebben gesloten, hoewel ze dit punt niet in deze overeenkomst durfden op te nemen, hoewel ze het in het Europees Parlement steunden, deze mensen zullen er zeker naar streven om dit plan uit te voeren. Deze coalitie wordt geleid door een partij die niet Pools is, maar Duits. Een externe partij," argumenteerde Jarosław Kaczyński.

Het moet gezegd worden dat zijn toehoorders duidelijk een groter bewustzijn van geest toonden. En ze luisterden met groeiende verbazing naar de toespraak van het hoofd van de Wet en Rechtvaardigheid Partij. Ze moeten zich hebben afgevraagd hoe het mogelijk was dat zo'n man, die zo ver van de realiteit stond, Polen acht jaar lang kon regeren!

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce

Waar heeft hij het in godsnaam over gehad!
Kaczyński is echt al doorgedraaid


11 november 2023

Ik denk dat iedereen nu wel beseft dat Jaroslaw Kaczyński volledig is uitgevlogen. Zelfs in de partij Wet en Rechtvaardigheid kunnen ze zich daar geen illusies over maken na de toespraak van hun leider vandaag.

Die was waarschijnlijk bedoeld om te praten over de toekomstige activiteiten van de partij. Het eindigde met laster en kwaadsprekerij.

- Volgend jaar februari wordt in Warschau een conferentie van alle patriottische krachten gehouden. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat tijdens de acht jaar van ons bewind, de staat zich heel goed heeft ontwikkeld en dat dit de Duitsers niet heeft behaagd," kondigde de voorzitter van Wet en Rechtvaardigheid aan.

- Ik hoop dat de bijeenkomst volgend jaar in Warschau verschillende kringen zal verenigen. We zullen op weg zijn naar een grote sociale actie, omdat we duidelijk moeten zeggen dat we geen externe overheersing accepteren," betoogde hij.

Toen kon hij er niet meer tegen en begon hij ongefundeerde beschuldigingen naar Donald Tusk te slingeren. - Polen zal worden vergiftigd, geterroriseerd door afvalmaffia's en andere maffia's. Dit is de toekomst die ze voor ons in petto hebben. Dit is de toekomst die ze voor ons bereiden, dit is de toekomst van de regering die is geïnstalleerd, met Tusk aan het hoofd," schreeuwde Kaczyński. Blijkbaar vergetend dat de officiële Wet en Rechtvaardigheid partij stelt dat de regering eigenlijk wordt gevormd door premier Morawiecki.

PiS heeft een groeiend probleem met Kaczyński.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku