Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De krachtige woorden van Tusk.

Gestart door Pieszyce, 12 november 2023, 16:25

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De krachtige woorden van Tusk.
"Als iemand met het woord natie ongerechtigheid en regelrechte diefstal wil toedekken, pleegt hij heiligschennis" [VIDEO].


11 november 2023

Ter gelegenheid van 11 november spoelde een golf van verklaringen van politici van Wet en Rechtvaardigheid door de media. De een na de ander bevestigde zijn patriottisme en dat de democratische oppositie een "partij van buiten" was.

Deze laster kon niet onbeantwoord blijven. Vooral omdat ze op 11 november werden geuit.

- Als iemand het woord Natie gebruikt om verdeeldheid en haat te zaaien, spreekt hij tegen de natie. Als iemand het woord natie gebruikt om ongerechtigheid en regelrechte diefstal te verdoezelen, dan pleegt hij heiligschennis. Vandaag viert onze natie haar onafhankelijkheid. De hele natie, heel Polen. Vandaag verdwijnen de verschillen die de wet van de vrijheid zijn, naar de achtergrond. Want vandaag, op 11 november, zeggen we: wij, de natie, zijn één. Wij, de grote Poolse natie, vieren het belangrijkste: de onafhankelijke Republiek. Beste vrienden, laten we vieren en ons verheugen dat we in een vrij Polen leven," zei Donald Tusk in een opname die op sociale media is gepubliceerd.

- Laten we alles verwerpen wat ons verdeelt en alles omarmen wat ons verenigt in het werken en vechten voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Polen. Deze woorden van Władysław Anders klinken vandaag bijzonder waar. De natie verenigt ons allemaal tot één geheel. De natie is iets heiligs waar ieder van ons recht op heeft en niemand kan ons dat recht ooit ontnemen," herinnerde de oppositieleider zich.

Video:   https://twitter.com/i/status/1723204404503818582

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku