Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Schokkende analyse over CPK: het is propaganda, geen project

Gestart door Pieszyce, 2 oktober 2023, 23:55

Vorige topic - Volgende topic

PieszyceCPK is dat gigantische vliegveld naar Singapore model dat PiS wil bouwenSchokkende analyse over CPK: het is propaganda, geen project

2 oktober 2023

De service Poufna Rozmowa heeft een analyse van het CPK-project onthuld die circuleerde onder PiS-politici. Andrzej Duda zou er ook mee bekend zijn.

"...Samenvatting - stop het project onmiddellijk

Het antwoord op de tweede vraag aan het begin van dit artikel is dat dit team niet in staat is om het CPK-project te realiseren.

Het project wordt uitgevoerd zonder haalbaarheidsstudie door een semi-amateurteam, gebaseerd op een slechte resolutie die (maar informeel) verwijst naar de verlaten Strategie voor Verantwoorde Ontwikkeling. Als het zou doorgaan, zou de eerste fase van de bouw naar verwachting tussen 2037 en 2040 voltooid zijn en zouden de werkelijke kosten van het project 50 tot 80 miljard złoty kunnen bedragen. Mogelijke winsten uit het project zijn onbekend.

Uitspraken van vertegenwoordigers van de huidige autoriteiten over de grote rol van de CPK voor de ontwikkeling van de Poolse economie is niets anders dan propaganda zonder enige rechtvaardiging in de feiten, en in het bijzonder in de manier waarop het project zal worden uitgevoerd.

Het project moet zo snel mogelijk worden stopgezet als Polen geen miljardenverliezen wil lijden. Dit moet gebeuren voordat het CPK-bedrijf op kosten van de Poolse belastingbetaler miljoenenverplichtingen aangaat aan buitenlandse adviesbureaus."

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Horala's fantasieën. Bereidt hij een verdedigingslinie voor?

11 oktober 2023

Onderminister Marcin Horała, verantwoordelijk voor de bouw van het centrale vliegveld, is plotseling begonnen te zeggen dat CPK... een winstgevende investering is. En geen bewijs van gigantomanie van de PiS-partij.

- Het CPK investeringsprogramma beantwoordt de vraag wat we missen op het gebied van infrastructuur en transport en wat we moeten doen om deze infrastructuur te maken zoals in de meest ontwikkelde landen van de wereld, zoals Japan, Zuid-Korea, Duitsland of Frankrijk enz. - betoogde Horała vandaag.

- De uitgaven voor de infrastructuur van de CPK zijn de moeite waard, omdat ze zichzelf in de toekomst meer dan terugbetalen, verzekert de onderminister.

Tientallen miljoenen zloty's pompen in een stuk weiland in de buurt van Łódź een winstgevende investering? Houdt hij ons voor de gek of drijft hij de spot met ons? Of bereidt hij al een verdedigingslinie voor?

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku] wiesci24.pl[/url]      język po Polsku

Pieszyce


Horala wil CPK verkopen aan de Arabieren!
Schokkend nieuws, de PiS regering heeft gefaald om de luchthaven aan te pakken


23 oktober 2023

Marcin Horała lijkt wel gek geworden. Dat is de indruk die je krijgt nadat hij onthulde dat hij het CPK-project wil verkopen aan Vinci Airports. De Qatarese autoriteiten bezitten een deel van de aandelen van dit bedrijf. Ondertussen verbraken vijf Arabische landen een paar jaar geleden de diplomatieke betrekkingen met Qatar, omdat ze het emiraat beschuldigden van steun aan terrorisme!

De modus operandi van deze hele PiSsige onderneming ziet er als volgt uit: Horala geeft uiteindelijk zijn nederlaag toe en gaat op zoek naar een investeerder voor CPK. Hij vindt een bedrijf genaamd Vinci Airports, waarin de Arabieren van Qatar een aandeel hebben. Vreemd genoeg een land dat beschuldigd wordt van vriendschap met Rusland. Vreemd genoeg ook beschuldigd van het steunen van terrorisme. Iets te veel van dit soort gevallen...

Maar het grappigste aan de hele situatie is de erkenning van Wet en Rechtvaardigheid dat ze hebben gefaald met CPK - ze komen er zelf niet uit. Ze moesten op hun knieën gaan zitten, ze vielen op hun snuit. Beschamend, gewoonweg beschamend.

Waar het op neerkomt - Horala is niet in staat om het te bouwen, wat hij zojuist officieel heeft toegegeven. Er is een bedrijf gekozen om deze mislukking te omarmen. Zal hij bereid zijn om contracten te ondertekenen voordat hij uit de regering wordt gezet om vervolgens zelf naar een van deze bedrijven te springen?

Laten we deze waanzin tegenhouden voordat het de luchtvaart in Polen volledig vernietigt.

Nou, en helaas heeft Horala bevestigd dat PiS nationale activa zal verkopen wanneer de kans zich voordoet. Een dubbele schande.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


CPK is een sluiting. Polen willen geen hogere belastingen!

8 november 2023

Het CPK-project, opgezet als een geldpomp en een plek om geld te verdienen voor PiSowski-activisten, wordt gesloten. De Polen kunnen het zich niet veroorloven om steeds hogere belastingen te betalen. En dit is wat CPK betekent: eerst de verschrikkelijk hoge bouwkosten en dan de noodzaak om een onrendabele molshoop te onderhouden.

PiS heeft geen betrouwbare analyses uitgevoerd met betrekking tot het rendement op investeringen.

Het is de afgelopen acht jaar ook niet gelukt om de CPK te bouwen. Nu proberen in de media en op internet mensen die betaald worden door de Wet en Rechtvaardigheid-apparatsjiks te doen alsof het vliegveld nodig is en te protesteren tegen de sluiting ervan. Maar de waarheid is dat de CPK te duur is en zichzelf nooit zal terugbetalen.

Er is een heel eenvoudige keuze: of we verhogen de belastingen en blijven koppig de CPK bouwen, of we verlagen de belastingen en de CPK en andere domme PiS-projecten zoals Izera worden gesloten.

De politici van de nieuwe regering kiezen voor lage belastingen.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce

Het einde van CPK is een uitgemaakte zaak
Het Chopin-Modlin duoport concept wordt de winnaar


10 november 2023

Een duoport, d.w.z. twee luchthavens die elkaar ondersteunen, wordt gecreëerd door de luchthavens Chopin en Modlin met elkaar te verbinden via een rechtstreekse spoorlijn. Het CPK-concept heeft daarmee volgens de Volkspartij geen bestaansrecht meer en kondigt maatregelen aan om de ontwikkeling van Modlin en de infrastructuur eromheen te ondersteunen. Een fervent voorstander van de duoport is onder andere de in Mazowië aanbeden maarschalk Adam Struzik.

CPK heeft geen enkele zin, zegt de nieuwe regering, en hij heeft gelijk. Waarom miljarden uitgeven aan iets dat niet bestaat, als het genoeg is om de luchthavens in Warschau en Modlin uit te breiden. Deze laatste krijgt binnenkort een rechtstreekse spoorverbinding met de luchthaven van Chopin, waardoor ze elkaar kunnen aanvullen. De reis van Chopin naar Modlin zal slechts 30-40 minuten duren. Dit is een ideale oplossing die geen enorme middelen vereist.

De ontwikkeling van de luchthaven van Modlin betekent ook de ontwikkeling van infrastructuur - inclusief het idee van een spoorlijn van Modlin naar Plock en andere bestemmingen.

Dit plan wordt geprezen door deskundigen: het is veel goedkoper en kan vandaag al in gebruik worden genomen.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


CPK heeft in één klap aangekondigd dat het voor 9 miljard złoty 100 treinen zal kopen.
Experts schudden hun hoofd


10 november 2023
Przemysław Jedlecki Arkadiusz Biernat

Dit is zo'n abstractieniveau dat het moeilijk is om commentaar te geven. Het is niet beter met plannen om nieuwe spoorlijnen aan te leggen.

Piotr Malepszak, een gerespecteerd specialist en voormalig vice-president van het overheidsbedrijf Centralny Port Komunikacyjny, beoordeelt de plannen van het huidige management als onrealistisch.

Het gaat niet alleen om de bouw van de luchthaven zelf, maar ook om de onlangs aangekondigde intentie van het overheidsbedrijf om 100 passagierstreinen te kopen, die 250 km per uur kunnen afleggen - We zijn ervan overtuigd dat Poolse bedrijven betrokken zullen zijn bij de productie van de treinen en dat deze aankoop ook een stimulans zal zijn voor onze economie," zei Marcin Horała, gevolmachtigde van de regering voor de CPK. De treinen zouden bijna 9 miljard złoty kosten.

Bron:  rybnik.wyborcza.pl  przez Przemysław Jedlecki Arkadiusz Biernat        język po Polsku

Pieszyce


Horala woedend na onthulling ontmantelingsplan CPK

11 november  2023

Marcin Horała, het gezicht van het CPK debacle, is woedend nadat we onthulden dat CPK zal worden afgeschaft en in plaats van één gigantische luchthaven die miljarden kost, zal de nieuwe Poolse regering investeren in de ontwikkeling van Chopin Airport en Modlin Airport.

Onthoud: CPK was een geldroof van PiSowski en een manier om honderden vrienden van het konijn in dienst te nemen. Het bedrijf is nergens in geslaagd; tot op de dag van vandaag is er niet eens een schop in het veld in Baranów geslagen. In plaats daarvan werd de mensen een groot onrecht aangedaan door hen te dwingen hun erfgoed met geweld te verkopen. Het CPK-project is mislukt en heeft geen recht op succes. Wat dan wel?

Het duoport-concept is terug. Marshall Adam Struzik heeft onthuld dat de laatste fase van de aanleg van de spoorlijn van het Chopin vliegveld naar het Modlin vliegveld is begonnen, waardoor het mogelijk is om terug te keren naar het concept van de zogenaamde duoport. De twee bestaande luchthavens kunnen gemakkelijk worden uitgebreid om nog meer passagiers en goederen te verwerken dan gepland voor de CPK, en het zal een fractie kosten van wat werd aangenomen door de vrome experts van Polen.

Dit is ook een geweldige kans voor Modlin en de hele regio Noord-Mazowië en aangrenzende provincies. Zonder iets te vernietigen en zonder iemand zijn land af te nemen, zal het mogelijk zijn om het luchtverkeer in Polen te ontwikkelen.

Geen wonder dat Horała woedend is - de mediacampagne van de PIS apparatsjiks over de CPK (betaalde "experts" en youtubers die ervan overtuigd zijn dat het moet blijven) werpt geen vruchten af.

De rede heeft gewonnen!

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku

Pieszyce


Geld was centrum
Dit misleide PiS-project werd gebruikt om belastingbetalers te beroven


21 november 2023

Het vernietigen van levensonderhoud, het wegnemen van land van mensen, liegen tegen de samenleving over de echte doelen - CPK is één groot moeras. Als dit allemaal waar zou zijn, zou de eerste schep al lang geleden op het vliegveld zijn ingebroken. Maar het Cash Laundering Center is niet opgericht om iets op te bouwen. Het ging over het melken van belastingbetalers.

Deze mening van veel Polen kan worden bevestigd door de effecten van het project, maar die zijn er niet. Er is geen meter landingsbaan aangelegd, er is niet eens een stukje parkeerplaats aangewezen en er staat nog geen halve meter hangar. Niets. De weide bij Baranów was leeg en is nog steeds leeg.

De sprookjes van PiS-nobelen kunnen in stilte worden genegeerd, omdat het leugens zijn die bedoeld zijn om de samenleving in verwarring te brengen. CPK is niet nodig omdat we Chopin en Modlin hebben en uitstekend opererende regionale luchthavens. De treinen rijden en het kan worden verbeterd, want acht jaar lang heeft PiS niets aan PKP kunnen doen, maar in plaats daarvan heeft het het Cargo-bedrijf vernietigd.

Genoeg leugens van PiS: de nieuwe regering moet niet alleen de CPK liquideren, maar ook iedereen die achter dit project zat ter verantwoording roepen.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


De grote val van de luchthaven van Radom
PiS moet ervoor betalen


21 november 2023

Andrzej Kosztowniak van de Wet en Rechtvaardigheid partij zou samen met zijn partijgenoten zelf moeten betalen voor het vliegveld Radom. LOT heeft zich met een kluitje in het riet teruggetrokken uit dit mislukte project. We hebben een operationele luchthaven met bijna nul vluchten en dat allemaal door de idioten van Kaczyński's partij. Ze dachten dat als ze een vliegveld bouwden, het wel zou werken. Dat zal het niet. Radom is te klein, het heeft te weinig inwoners - simpel gezegd.

Het probleem met de ideeën van PiS is dat ze geen enkele waarde hebben. Ze dienen alleen partijdoelen, nooit het publiek. Radom is zo'n vliegveld. Zonder passagiers, maar met veel werknemers. Waardeloos, maar erg duur voor de samenleving.

PiS is getriggerd omdat het allemaal betaald is door het Poolse volk. Ergens is een weg niet aangelegd, ergens anders een kleuterschool. En zomaar, door niet te bouwen wat gebouwd moet worden, door geld weg te nemen van de Polen in de vorm van belastingen, werd een onnodig Radom gebouwd.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku