Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wil jij een PiS leider zijn? Test jezelf in vuur en ijs

Gestart door Pieszyce, 12 november 2023, 00:26

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wil jij een PiS leider zijn? Test jezelf in vuur en ijs

10 november 2023

Jaroslaw Kaczyński heeft eindelijk toegegeven dat het mogelijk is dat hij zal aftreden als leider van de Wet en Rechtvaardigheid Partij. Hij heeft echter nogal eigenaardige voorwaarden aan zijn vertrek verbonden.

- Het heeft geen zin hierover te discussiëren. Mijn termijn als leider van de Wet en Rechtvaardigheid partij loopt af in 2024 voor de presidentsverkiezingen. De verkiezing van een nieuwe partijleider zal dan plaatsvinden. Tenzij er zich buitengewone gebeurtenissen voordoen, zal dat op deze manier gebeuren. Het PiS-congres zal beslissen wie het nieuwe hoofd wordt," zei Kaczyński in een interview met PAP.

- Ik denk dat het niet iemand kan zijn met een korte anciënniteit in onze partij. Het moet iemand zijn die een generatie jonger is dan ik, getest in vuur en ijs. Zulke mensen hebben we in onze partij," voegde hij eraan toe.

Simpel gezegd, in plaats van een nieuwe leider te kiezen, zal de partij een competitie houden om een sterke man te vinden. Maar waar vind je die onder het partijapparaat met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar?

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku