Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Zullen de problemen van PiS nooit eindigen? Er dreigt een nieuw schandaal!

Gestart door Pieszyce, 24 april 2024, 23:07

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Zullen de problemen van PiS nooit eindigen? Er dreigt een nieuw schandaal!

23 april 2024

Hoe meer tijd verstrijkt sinds PiS de macht heeft opgegeven, hoe meer schandalen aan het licht komen. Bijvoorbeeld het verstrekken van visa aan studenten.

Het blijkt dat tijdens de heerschappij van Wet en Rechtvaardigheid visa werden afgegeven aan 'studenten' die niet eens naar Polen kwamen om te studeren. Ze vertrokken meteen naar ergens in de Europese Unie.

- Het is gebaseerd op het feit dat er vaak pseudo-universiteiten werden opgericht die zich eigenlijk niet met wetenschap bezighielden, ze deden alleen maar een aanvraag om buitenlandse studenten te werven die zich aanmeldden [...] vaak verschenen ze helemaal niet aan deze universiteiten en gingen ze gewoon ergens anders in de wereld wonen," zei minister van Wetenschap en Hoger Onderwijs Dariusz Wieczorek.

- Sterker nog, ik zie het vandaag en ik kan dit ook zeggen, want er zijn ontzettend veel aanmeldingen van sommige universiteiten, waarvan ik de namen niet eens kan noemen [...] Hier, samen met minister Kierwiński, houden we al heel goed in de gaten wat deze universiteiten zijn, en in het algemeen hebben we een team dat ook al twee maanden werkt aan het verzegelen van het systeem en aan visumschandalen met betrekking tot studenten," voegde Wieczorek eraan toe.

Geen woorden ervoor.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku