Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Catastrofe Duda. Er is nu geen ontkomen meer aan

Gestart door Pieszyce, 29 november 2023, 00:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Catastrofe Duda. Er is nu geen ontkomen meer aan

27 november 2023


citaat afbeelding twitter.com

Het bizarre gedrag van president Duda wordt weerspiegeld in de beoordeling die het Poolse volk van hem heeft. De meesten van ons twijfelen er niet aan dat de president gewoon een loyale apparatsjik van Wet en Rechtvaardigheid is.

- Andrzej Duda wordt positief beoordeeld door kiezers die op Wet en Rechtvaardigheid hebben gestemd, negatief door het electoraat van de Burgercoalitie (98 procent), Links (94 procent), Derde Weg (73 procent) en de Confederatie (72 procent), meldt Rzeczpospolita.

- De waardering van de president zal dalen omdat hij te veel heeft geïnvesteerd in de Wet en Rechtvaardigheid partij, zowel tijdens de laatste jaren van het PiS-bewind als tijdens en na de parlementaire campagne, die we elke dag zien en die zal uitmonden in de beëdiging van een nieuwe regering die niet in staat zal zijn om te regeren, merkt Dr Oczkoś, een expert op het gebied van politieke beeldvorming, op in het dagblad.

Het is niet verrassend dat uit de IBRiS-enquête blijkt dat maar liefst 58,8 procent van de Polen een slechte mening heeft over de president. Slechts 32,5 procent is tegen hem.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku