Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Chantage? Waarom heeft Bartłomiej Sienkiewicz de standvastige curator van Radio dla Ciebie ontslagen?

Gestart door Pieszyce, 31 maart 2024, 00:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Chantage? Waarom heeft Bartłomiej Sienkiewicz de standvastige curator van Radio dla Ciebie  ontslagen?

30 maart 2024

Hoe Piński de echte reden onthulde waarom Bartłomiej Sienkiewicz de curator van Radio dla Ciebie ontsloeg. Het blijkt dat het chantage door journalisten kan zijn geweest.

"Omkoping en corruptie van journalisten in Polen is een feit. We schreven er bijvoorbeeld hier over. Dat is de reden waarom de symmetristen zo bang waren voor Grzegorz Jakubowski op de Poolse radio dat ze Bartłomiej Sienkiewicz begonnen te chanteren. Grzesiek documenteert al tien jaar hoe journalisten steekpenningen aannemen, geld afpersen van staatsobligaties en namens PiS werken. Hij publiceerde opnames en bestanden van de CBA en ABW. Hij won rechtszaken. Ik hoop dat Donald Tusk zich nu zal richten op degenen die geld hebben afgepakt van staatsbedrijven, het Justitiefonds of andere overheidsinstanties. – onthult Jan Piński.

En inderdaad, het ontslag van Jakubowski vond plaats vlak nadat hij zijn ontslag had overhandigd aan Michał Kolanko, die zich voordeed als een onafhankelijke journalist en in feite een PiS-adviseur. Het systeem werkte.

Momenteel is de curator van Radio dla Ciebie Emilia Benedykcińska, een goede vriendin van vice-minister van Cultuur Bożena Żelazowska, dochter van Grzegorz Benedykciński, haar partijcollega van PSL van de kieslijst van 2014. Benedykcińska, iets ouder dan 30 jaar, heeft geen media-ervaring; ze werkte eerder in een gemeenschapscentrum in Grodzisk Mazowiecki, waar haar vader burgemeester was.

Deze kwestie is erg lastig voor de regering van Donald Tusk, die heeft beloofd de kwestie ook in de media op te lossen - Benedykcińska ontslaat niet alleen geen mensen die banden hebben met PiS, maar neemt ook nieuwe mensen in dienst op de radio. Ondertussen daalt het luisterpubliek van de radio voortdurend.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku