Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Paniek in de Nowogrodzka-straat. Dit willen ze niet uitleggen!

Gestart door Pieszyce, 21 mei 2024, 23:13

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Paniek in de Nowogrodzka-straat. Dit willen ze niet uitleggen!

21 mei 2024

Premier Donald Tusk presenteerde informatie over de bestrijding van de Russische invloed in Polen. – Er zijn momenteel negen verdachten gearresteerd en beschuldigd van directe sabotagedaden in Polen namens de Russische diensten, zei Tusk.

– Dit geldt voor mishandeling, brandstichting en poging tot brandstichting – zei het regeringshoofd. – Ik wil deze kwestie duidelijk maken: ten eerste werkt de staat samen met zijn bondgenoten en ik ben tevreden over de effectiviteit van onze diensten; ten tweede is de dreiging van dit soort acties reëel, niet alleen in Polen, zei het regeringshoofd.

– De cirkel van informatie die we verzamelen wordt steeds nauwer rond Antoni Macierewicz – merkte Tusk op. – (EN) Premier Morawiecki blijft, met volharding die een betere zaak waardig is, doorgaan met het opbouwen van een eurosceptisch en steeds duidelijker pro-Russisch front in Europa. Dit is onvergeeflijk, betoogde de premier.

Geen wonder dat er paniek ontstond in de Nowogrodzkastraat. Dergelijke beschuldigingen kunnen niet langer door de media worden 'gedekt' met wat flauwe tegenbeschuldigingen.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku