Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Czarnek's nieuwsgierigheid

Gestart door Pieszyce, 16 november 2023, 00:38

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Czarnek's nieuwsgierigheid 
Katholieke pedagogie geeft veel krediet aan academici, maar is geen wetenschap


15 november 2023.

Przemysław Czarnek, in zijn positie als minister, wilde de Poolse wetenschap doden en in plaats van de wetenschap te bevorderen, was hij betrokken bij het verspreiden van duisternis en bijgeloof. Een van de uitingen van het bevorderen van bijgeloof was het toekennen van punten voor publicaties in tijdschriften. Dit systeem moest wetenschappers motiveren om te werken en kennis te delen. Het werd een karikatuur en een lachertje voor de hele wereld.

Hier besluit Czarnek (vermoedelijk beïnvloed door de stemmen van zijn witteboordencollega's) dat katholieke pedagogie de plaats is waar je veel punten krijgt. Vermoedelijk voor betaalde publicaties. Dat wil zeggen, aan de ene kant versterkt het financieel wat wetenschap helemaal niet is, aan de andere kant reduceert het echte wetenschap tot een grap - omdat geen serieus persoon iets in zo'n ding zal willen zetten (tenzij heel wanhopige of onsuccesvolle mensen dat wel doen).

Czarnek's beschamende beslissingen ondersteunen niet alleen de duisternis, maar vernietigen vooral de wetenschap. We hebben wiskundigen, natuurkundigen, ingenieurs, computerwetenschappers en managementmensen nodig - laat meneer Czarnek zich maar uitleven in bijgeloof in zijn huisje.

 Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku