Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De krachtige woorden van Zagrobelny:

Gestart door Pieszyce, 19 mei 2024, 23:41

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De krachtige woorden van Zagrobelny:
het huidige PiS-imperium begon met Kaczyński's ontmoetingen met een Russische spion


19 mei 2024

Marek Zagrobelny wijst op het verband tussen Kaczyński's ontmoetingen met de Russische spion en de activiteiten van de Centrumovereenkomst en later PiS.

– Als we rechtstreeks moeten spreken, laten we dat dan zeggen. Tijdens de ontmoetingen van J. Kaczyński in 1989-90 met Kremlin-spion Anatoly Vasin begon de oprichting van het huidige PiS-imperium. Er werden stichtingen, bedrijven en de eerste PC-partij opgericht. Janusz Quandt (een communistische financier en hoofd van de Industriële en Commerciële Bank) die toezicht hield op de fondsen van de Sovjet-KGB, gaf Kaczyński een enorme lening en huurde vervolgens de kantoren van zijn stichting, waarbij hij dertien jaar vooruit betaalde - schreef Marek Zagrobelny.

– Opeens begon Kaczyński dingen af te breken die hij nog nooit eerder had gedaan. Dankzij dit alles verwierf hij onroerend goed in Warschau. Vervolgens werd hij de eigenaar ervan dankzij de "lex Glapiński"-wet die werd doorgevoerd door de huidige president van de Nationale Bank van Polen, Adam Glapiński, waardoor de aankoop van staatsgrond zonder aanbesteding mogelijk werd (Glapiński was vanaf januari 1991 minister van Bouw). ). Eén van deze panden is het huidige PiS-hoofdkantoor aan ul. Nowogrodzka. Het lijkt mij dat de reikwijdte van de PiS-commissie om de invloed van het Kremlin te onderzoeken moet worden uitgebreid... - voegt Zagrobelny toe.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku