Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De PiS rebellie. Deze moet worden tegengegaan!

Gestart door Pieszyce, 24 december 2023, 00:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De PiS rebellie. Deze moet worden tegengegaan!

22 december 2023 
 
Parlementslid Roman Giertych stelt dat we maar al te veel bewijs hebben dat PiS in opstand is gekomen tegen de legitieme autoriteiten van onze staat. Kaczyński en zijn team zijn niet van plan te accepteren dat ze de macht hebben verloren. Ze weten heel goed dat ze die macht nooit op een democratische manier zullen terugkrijgen.

- Wat gisteren is gebeurd, is een duidelijke rebellie van de Wet en Rechtvaardigheid partij tegen onze staat. Omdat ze niet in het reine konden komen met hun nederlaag bij de verkiezingen, heeft Wet en Rechtvaardigheid de afgelopen twee maanden de legitimiteit van een andere staat dan de staat die ze regeren ondermijnd. Gisteren gingen ze echter nog een stap verder," vatte advocaat Giertych PiS  samen.
 
- Het bleek dat de opstand van twee tot gevangenisstraf veroordeelde parlementsleden de volledige goedkeuring verdiende van zowel de Wet en Rechtvaardigheid partij als de president van Polen. Ze besloten zowel met hun woorden als met Kamiński's vulgaire gebaar te laten zien wat ze vonden van het vonnis dat hen veroordeelde voor de illegale operatie tegen Andrzej Lepper. Ondanks het feit dat hun mandaat afliep met het definitieve vonnis [...] kwamen ze naar de Sejm en namen deel aan de stemming. Door dit te doen, plaatsten de afgevaardigden van Wet en Rechtvaardigheid zichzelf boven de wet," voegde de advocaat eraan toe.

De gevolgen van de acties van Kamiński en Wąsik reiken duidelijk verder dan de parlementaire kamer.

- Als een voormalig parlementslid en minister een gebaar van Kozakiewicz naar het vonnis kan maken, waarom zou een grijze burger het vonnis dan respecteren? - vraagt Giertych zich af. – Daarom  moeten we krachtig en effectief optreden. We moeten trouw zijn aan onze plicht om Polen te verdedigen tegen anarchie en rebellie," voegt hij eraan toe.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku

PieszyceWat niet vergeten moet worden is dat men nog steeds de daders niet weet welke Andrzej Lepper opgehangen hebben.

Lepper had een getraind lichaam, omdat hij in zijn vrije tijd bokste, het moeten dus een groep mannen zijn geweest die hem hebben opgehangen. Mannen die onder controle stonden van deze twee personen, en misschien waren ze er zelf wel bij. Telkens als men een onderzoek startte werd dat door Ziobro beëindigd net als met Barbara Blida.

Wordt tijd dat de waarheid boven water komt.