Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De regering is er niet, het geld wel. Of hoe PiS ons uitmelkt

Gestart door Pieszyce, 8 januari 2024, 00:32

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De regering is er niet, het geld wel. Of hoe PiS ons uitmelkt

7 januari 2024
 
Het lijkt erop dat met de verkiezingsnederlaag van 15 oktober de politici van PiS zijn gestopt met het uitmelken van onze staat. Maar helaas is het tegendeel waar. En Jarosław Kaczyński loopt hier voorop.

De journalisten van 'Fakt' hebben het huidige salaris van Kaczyński bereikt. Het hoofd van de partij Wet en Rechtvaardigheid ontvangt een parlementsvergoeding (2,8 duizend) en een pensioen (8,2 duizend).

Alleen dat is nog niet alles. Kaczyński ontvangt namelijk elke maand 21 duizend złoty van het kabinet van de premier. Ook al is hij nog niet zo lang vicepremier! Hij ontvangt dit geld tot eind januari. - De regels voor de beloning van mensen in leidinggevende posities worden geregeld door de Wet op de Beloning van Mensen in Leidinggevende Staatsfuncties. Individuele regelingen hangen af van de individuele beroepssituatie, legt de kanselarij uit.

En het is voor ons meteen gemakkelijker te begrijpen waarom de Wet en Rechtvaardigheid partij het verlies van de macht zo betreurt. Waar zullen ze beter af zijn?

Bron:  wiesci24.pl     jezyk po Polsku