Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Degeneratie Ziobro!

Gestart door Pieszyce, 30 november 2023, 14:43

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Degeneratie Ziobro!
Een oppositiepoliticus werd negen maanden lang gemarteld


29 november 2023
 
PiS-maffia.

Europarlementariër Włodzimierz Karpiński bracht maar liefst negen maanden in voorlopige hechtenis door zonder dat er een aanklacht tegen hem was ingediend. Nu zegt hij in een interview voor "Gazeta Wyborcza" rechtstreeks: het was mentale marteling.

– Ik ben niet veeleisend, ik had geen grote moeite om me aan te passen aan de omstandigheden van isolatie, hoewel het gevoel van onrechtvaardigheid brandend was. Maar de moeilijkste problemen waren emotionele problemen. We wisten niet wat er met het gezin gebeurde, vooral niet met mijn vrouw, die een ernstige, chronische ziekte had. Ik heb mijn zoons acht maanden niet gezien. Het gebrek aan contact zorgde voor een enorme druk en stress, wat gevolgen had voor de gezondheid. Mentaal was het erg moeilijk, zei Karpiński.

Het EP-lid gaf toe dat hij het schokkend vond hoe gemakkelijk het was om in een PiS-land van de vrijheid te worden beroofd.

– Opeens ben je volledig afgesloten van het normale leven – van mensen, contact, zon. Ook vanuit de Heilige Mis, want daar kon ik maar om de vijf weken deelnemen aan de Eucharistie, en ik ben praktiserend katholiek. Alles creëerde een gevoel van vacuüm en trauma. (...) Ik moest er in totale eenzaamheid aan wennen. Het contact met de familie werd beperkt tot brieven, die zes weken na verzending konden arriveren, na censuur door de aanklager. Ik schreef aan mijn vrouw dat ik van haar hield, de aanklager censureerde het en besloot of ik het zou versturen. Dit alles in omstandigheden van voortdurende onzekerheid. Mijn dierbaren leden ook, ze wisten niet wanneer het zou eindigen, voegde hij eraan toe.

De oppositiepoliticus bracht negen maanden door in een kamer van 4,5 bij 2 meter op de bovenste verdieping van het detentiecentrum. Hij had een ventilatieopening in zijn cel die automatisch openging, dus als het buiten warm was, had hij het ook erg warm.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku