Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dit ene ding kan ons niet worden aangedaan

Gestart door Pieszyce, 18 november 2023, 02:33

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Dit ene ding kan ons niet worden aangedaan
Omdat we er duur voor zullen betalen


16 november 2023

We raken snel gewend aan goede dingen. En we denken dat PiS voorgoed uit de macht is. Het addertje onder het gras is dat we daar niet zeker van kunnen zijn. En we mogen Jaroslaw Kaczyński niet onderschatten.

- De recente optredens van Kaczyński zouden de waakzaamheid zelfs moeten verhogen. In een notendop gaat dit verhaal als volgt: Polen is Polen zolang het geregeerd wordt door PiS [...]. Alleen PiS is een Poolse en patriottische partij. De toekomstige machthebbers zijn verraders, agenten van Berlijn en Brussel. Onder hun bewind zal Polen zijn onafhankelijkheid verliezen, om Kaczyński uit Kraków te citeren: "Polen zal niet langer een onafhankelijk, soeverein land zijn en zal helemaal geen staat meer zijn. Het zal een grondgebied zijn dat wordt bewoond door Polen en van buitenaf wordt bestuurd," herinnert Karolina Lewicka zich de recente toespraken van het hoofd van de PIS.

Bovendien blijft de Wet en Rechtvaardigheid partij helaas sterk. - ...de verkiezingsuitslag, de omvang van de parlementaire club, de instellingen die niet zo gemakkelijk van hem af te pakken zijn, en ten slotte het geld dat is opgespaard voor een regenachtige dag en de volledig officiële miljoenen uit de staatskas voor partijactiviteiten," herinnert de journaliste zich.

Heel eenvoudig, zolang Kaczyński in de Poolse politiek functioneert, zal er een bedreiging zijn voor onze democratie. Eenvoudig gezegd, de leider van de Wet en Rechtvaardigheidspartij heeft zijn droom van absolute macht over de Wisla niet opgegeven.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku