Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dit is geen tijd voor wraak. Dit is een tijd van afrekening

Gestart door Pieszyce, 17 november 2023, 00:48

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Dit is geen tijd voor wraak. Dit is een tijd van afrekening

16 november 2023

De terugkeer van de rechtsstaat in Polen is het beste wat ons land na de Tweede Wereldoorlog had kunnen overkomen. Want het is vermeldenswaard dat PiS ons langzaam uit de Europese Unie aan het trekken was. Stap voor stap werd de gemeenschap verafschuwd, en dit werd ook gedaan door mensen op zeer hoge posities, van Duda tot Kaczyński tot haters zoals Pawłowicz.

Het plan van de Wet en Rechtvaardigheid partij was heel eenvoudig: het geleidelijk opwekken van nationalistische sentimenten en de aanval op Europese symbolen moesten worden ondersteund door het bevorderen van de Smoleńsk religie. Deze maandelijkse herdenkingen waren een soort pissoviaanse totem, een symbool van een nieuwe macht die aanvankelijk sceptisch stond tegenover Europa en recentelijk nog steeds nauw samenwerkte met de vrienden van Poetin: het was tenslotte Kaczyński die de bijeenkomst van pro-Poetin extremisten in Warschau organiseerde.
 
Daarom kan er, nu de tijd van afrekening aanbreekt, geen sprake zijn van wraak. Het is een gevolg: de Polen hebben gezegd dat ze Poetin niet willen, dat ze Rusland niet willen. Ze willen in Europa zijn. Als het nodig is, zullen bijna 12 miljoen Polen getuigen. De pro-Russische neigingen van de Wet en Rechtvaardigheid  partij zijn gedempt, maar niet weggesneden. We hebben nu het beste van het beste nodig om Kaczyński en zijn bende ter verantwoording te roepen.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku