Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dromen ze van oorlog?

Gestart door Pieszyce, 10 juni 2024, 23:08

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Dromen ze van oorlog?
Weten PiS-politici echt wat ze willen?!


7 juni 2024

Het plaatsvervangend hoofd van het ministerie van Nationale Defensie, Paweł Zalewski, koelt de verhitte oorlogen van PiS-partijactivisten af. De regering van Donald Tusk beschuldigen van de tragedie die plaatsvond aan de grens met Wit-Rusland. – Dit is hoe oorlogen begonnen – Zalewski herinnert ons eraan.

– Welnu, deze schoten werden niet alleen op deze illegale migranten afgevuurd, maar ook nadat ze naar de andere kant waren overgestoken, naar de Wit-Russische kant. Stel je nu voor dat een kogel iemand raakt. Het zou bijvoorbeeld een Wit-Russische grenswachter treffen. Wit-Rusland doet immers niets anders dan ons provoceren. Het provoceert ons alleen maar om dat te doen. Dit is hoe oorlogen begonnen, zei Zalewski op Radio Drie.

– Deze soldaten wisten dat het hun taak was om niet binnen te laten, en het is de taak van elk van deze soldaten en elk van de grenswachten om geen illegale migranten binnen te laten. Dit is hun missie. Alleen is dit geen frontliniemissie. Dit is geen gewapende strijd waarvoor soldaten worden opgeleid, voegde het plaatsvervangend hoofd van het Ministerie van Nationale Defensie eraan toe.

Het is de moeite waard om de apparatchiks uit Nowogrodzka hieraan te herinneren.

Bron:  wiesci24.pl       język po Polsku