Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda beschermt criminelen. Hier is het beste bewijs

Gestart door Pieszyce, 2 februari 2024, 00:43

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda beschermt criminelen. Hier is het beste bewijs

1 februari 2024

In 2018 werd parlementslid Stanislaw Gawłowski drie maanden gearresteerd op basis van door de CBA gefabriceerd materiaal. In deze periode heeft de Sejm veel wetten aangenomen. De PAD heeft ze allemaal ondertekend. Hij heeft er ook geen enkele doorverwezen naar het Constitutionele Tribunaal. Dit verhaal is het overduidelijke bewijs dat het niet om de wet gaat, maar om maatjes," schreef Roman Giertych.

Andrzej Duda is geen president, maar een lijfwacht van de PIS-maffia. Zijn acties hebben niets te maken met verantwoordelijkheid voor de hele natie. Hij beschermt alleen criminelen. Zo werkt de maffia, zichzelf koste wat het kost beschermen tegen verantwoordelijkheid.

Kan Duda daarom een crimineel worden genoemd? Nee, maar hij kan zeker worden omschreven als een deelnemer aan de activiteiten van de pismaïdamaffia - activiteiten van destructieve aard voor de staat, wat een schending is van de presidentiële eed. Deze man had nooit president mogen worden.

En waarom is hij zo beschermend over hen? Omdat hij waarschijnlijk met hen heeft samengewerkt en tijdens de presidentiële campagne betrokken was bij de afluisterzaak. Het is goed om te beseffen dat hij nooit president zou zijn geworden als de telefoons van de oppositie niet waren gehackt.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Anna     @LachmannAnna

Najbardziej brunatny obrońca krzyża, biało-czerwonej i białych ludzi- Robert Bąkiewicz domaga się prezydenckiej łaski. Bezczelne ale patrząc na dotychczasowe osiągnięcia Dudy- niewykluczone.
 
De meest bruine verdediger van het kruis, rood/wit en blanke mensen, Robert Bąkiewicz eist presidentieel pardon. Het is onbeschaamd, maar gezien Duda's prestaties tot nu toe is het mogelijk.

Pieszyce


Duda is niet meer. Ook al weet hij het niet

1 februari 2024

Jarosław Kurski, die jarenlang leiding gaf aan Gazeta Wyborcza, beschreef op openhartige wijze de recente acties van Andrzej Duda. Waarbij er geen zorg is voor het algemeen belang. Er is echter veel partijdigheid.

– U bent er niet meer, meneer de president. Ja, je kunt nog steeds verwarring veroorzaken en de zaken moeilijker maken, maar je blokkeert de stroom van de rivier niet. Jouw formatie is het verleden en jij bent zelf het verleden - schreef Kurski in zijn column.

–  De aankondiging van Andrzej Duda dat hij elk wetsontwerp nu via de postcontrole procedure naar het Tribunaal van mevrouw Przyłębska zal verwijzen, is een deprimerend symptoom van zijn onthechting van de werkelijkheid. Het staatshoofd heeft blijkbaar niet gemerkt dat er in Polen verkiezingen hebben plaatsgevonden, dat zijn formatie de macht heeft verloren en dat hij slechts een overblijfsel is, een relikwie dat binnenkort onherroepelijk van de politieke kaart van Polen zal verdwijnen – voegde de journalist eraan toe.

We hebben nog een tiental maanden te gaan met deze "inselberg, relikwie". Wij zullen het volhouden!

Bron:  wiesci24.pl   język po Polsku