Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda had een vriendschappelijke ontmoeting met Barski

Gestart door Pieszyce, 16 januari 2024, 00:14

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda had een vriendschappelijke ontmoeting met Barski 
Ze dronken koffie en praatten lieflijk over niets


15 januari 2024

Andrzej Duda had 's ochtends een sociale ontmoeting met een zekere Dariusz Barski, een voormalige aanklager, die nu met pensioen is. Tijdens die bijeenkomst vertelde de president verhalen en glimlachte hij lieflijk. Er stonden koffie en koekjes op tafel.

Andrzej Duda startte een nieuwe seculiere traditie. Hij verwelkomt voormalige PiS-officieren en streelt hun hoofd en vertelt hen hoe mooi ze zijn. Dit is min of meer de waarde van de ontmoeting van de president met de gepensioneerde aanklager van Ziobro.

En dat allemaal met geld van de belastingbetaler. En hoewel de bijeenkomst een sociaal karakter had, want wat er met een gepensioneerde officier van justitie kan worden besproken, droomde Barski ervan om voor veel geld de rol van Duda's adviseur te spelen. De president heeft echter waarschijnlijk niet de gelegenheid gehad om hierover een verklaring af te leggen, omdat hij zich zorgen maakt over het bezuinigen op de begroting van zijn kantoor.

Polen verwachten dat Duda eindelijk zal ophouden een vertegenwoordiger en verdediger van criminelen te zijn en het land met waardigheid zal gaan vertegenwoordigen, volgens opmerkingen onder de presidentiële post:

  • Meneer de President, heb alstublieft medelijden. Niemand ontslaat of benoemt de Nationale Aanklager. Ik begrijp je emoties, maar ik begrijp het verspreiden van onwaarheden niet.
  • Barski is nooit een nationale aanklager geweest. Dura lex sed lex.
  • De assistent van president Kaczyński kondigde de boodschap aan vanuit de Nowogrodzkastraat. Schaam u, president, grote schande.
  • Als de persoon die het ambt van president bekleedt enig karakter had, zou hij in 2015 'nee' hebben gezegd tegen het overtreden van de wet en het vertrappen van de grondwet van de Republiek Polen. Hij zou het een keer doen en zijn PiS-collega's zouden hem met rust moeten laten, en hij zou een normaal handelende president zijn. En aangezien hij geen karakter heeft, moet hij nu volhouden en de theorie aanpassen aan de werkelijkheid. Het kantoor van deze man is hem ontgroeid. Schaamte en schande.

Bron:    wiesci24.pl        język po Polsku