Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda's januari was rampzalig

Gestart door Pieszyce, 12 januari 2024, 01:10

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda's januari was rampzalig
De president gaat van nederlaag naar nederlaag


10 januari 2024
 
Januari 2024 zal terecht worden beschouwd als een van de slechtste maanden van het presidentschap van Andrzej Duda. Wat – laten we toegeven – in zijn geheel niet bijzonder wordt erkend.

– Een zichtbaar ontstelde president Duda legde een verklaring af waarin hij zei dat de veroordeling van Maciej Wąsik en Mariusz Kamiński een politieke beslissing was. Het staatshoofd trok publiekelijk de beslissing van onafhankelijke rechtbanken in de zaak van voormalige PiS-parlementsleden in twijfel, net als zijn veroordeelde collega's die de uitspraken van de rechtbank niet erkennen. De president beweert, in tegenstelling tot het rechtssysteem, dat parlementsleden "kristal eerlijk" zijn – merkt Jacek Nizinkiewicz op in "Rzeczpospolita".

– Het staatshoofd neemt onhandig het politieke initiatief. Als de volgende stap van de president bestaat uit het proberen het werk van de regering te destabiliseren door de begroting naar het Constitutioneel Hof te verwijzen, of door de stemming erover te ontkrachten door de afwezigheid van Wąsik en Kamiński, zal hij opnieuw een nederlaag lijden. Constitutionalisten hebben het er al over, voegt de journalist eraan toe.

Het gevolg van Duda's handelen is dat hij zijn bevoegdheden al heeft overschreden. De enige vraag is waar en of het zal stoppen?

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku