Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De imago nederlaag van PiS partij. Zelfs mobilisatie helpt niet

Gestart door Pieszyce, 9 januari 2024, 21:08

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De imago nederlaag van PiS partij. Zelfs mobilisatie helpt niet

7 januari 2024

Alles wijst erop dat de "mars van vrije Polen" ter verdediging van TVP, die gepland zou zijn voor 11 januari, een spectaculaire flop wordt. Deze informatie heeft Nowogrodzka al bereikt.

Het idee is dat de mars zal helpen om de Publieke Televisie te behouden als propagandabuis van de Wet en Rechtvaardigheid partij. Alleen overtuigt zo'n doel niemand. Zelfs niet onder de aanhangers van PiS. Daarom hebben de partijbonzen besloten tot buitengewone maatregelen.

- Ik kan me een dergelijke mobilisatie niet herinneren. In de regel waren er de afgelopen jaren, zelfs uit het district Kielce, drie, misschien vier bussen, en nu worden er nog veel meer voorbereid," vertelde senator Krzysztof Słoń aan het portaal Onet.

Volgens journalisten rekruteert de Wet en Rechtvaardigheid partij regelmatig "vrijwilligers". De NSZZ "Solidarność", aan de andere kant, zou e-mails versturen waarin wordt uitgelegd hoe je moet factureren om naar Warschau te komen.

Dus je kunt de paniek ruiken. En dit is een onvermijdelijke voorbode van een ramp. Iets zegt ons dat we er op 11 januari achter zullen komen hoeveel publieke steun er eigenlijk is voor de partij van Kaczyński. Het is nu al duidelijk dat die niet erg groot is als ze hun toevlucht moeten nemen tot dergelijke maatregelen.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Er heerst grote angst in PiS
Ze zijn bang voor arrestaties


dinsdag 10 januari 2024

De val van Wąsik en Kamiński, twee ooit almachtige-ministers, schokte de partij van Kaczyński. De arrogantie eindigde, de angst begon.

Veel leden van de Wet en Rechtvaardigheid partij waren gisteren van mening dat er geen dikke lijnen meer zouden zijn. Plots bleek dat misdaden, zelfs die van jaren geleden, worden bestraft, en zeer streng. Donald Tusk zal het niet laten bij aankondigingen. Zodra het parket weer onder controle is, zal verder onderzoek worden gestart. En er zijn er veel - twee torens zijn Kaczyński, villa plus is Czarnek, Lotos verkopen voor geld is Obajtek...

Gevangenissen kunnen sneller vollopen met PiS-activisten dan iemand kan voorspellen. Dit is het einde van Kaczyński's partij. Een complete ineenstorting.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku