Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda viel Tusk aan. Heeft totaal geen zin

Gestart door Pieszyce, 19 mei 2024, 23:36

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda viel Tusk aan. Heeft totaal geen zin

19 mei 2024

Blijkbaar besefte iemand op Nowogrodzka eindelijk wat een enorme last het is voor PiS om zich hun Russofiele activiteiten te herinneren. En er werd besloten om Donald Tusk aan te vallen.

Iedereen die zich politiek herinnert, herinnert zich Donald Tusk tussen 2008 en 2011 en herinnert zich zijn ontmoetingen op de pier in Sopot met Poetin, zijn omhelzing van Poetin, bijvoorbeeld in Smoleńsk, zijn reset met Rusland, zijn oproepen om de graven van het Rode Leger te bezoeken, enkele spontane kaarslichtacties, enz. - betoogt Andrzej Duda nu. Blijkbaar haalt hij opzettelijk de tijden, plaatsen en mensen waar hij het over heeft door elkaar.

- Dit is dus zo'n plotselinge verandering van retoriek. Je zou hier met een kalme glimlach naar kunnen kijken, als je ziet hoezeer de retoriek ook in Duitsland is veranderd. Want er is hier een volledige convergentie wat betreft de benadering van Rusland," voegt de president eraan toe. Probeert hij zijn hele tamelijk zwakke verhaal samen te voegen.

En het klopt gewoon niet? Welnu, het is een probleem voor PiS-propagandisten: hoe kunnen de bizarre woorden van de president in een betekenisvol geheel worden omgezet.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku