Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Smoleńsk - De PiS-media hebben genoeg van... PiS

Gestart door Pieszyce, 23 april 2024, 11:33

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


De PiS-media hebben genoeg van... PiS
'Ze hebben de Polen acht jaar lang bij de neus gehouden'


22 april 2024

Zelfs mensen die sympathiseren met Wet en Rechtvaardigheid beginnen te beseffen dat er "iets" mis was met deze regeringen. Dat zelfs zoiets fundamenteels als de catastrofe in Smoleńsk niet kon worden verklaard. Bovendien werd het onderzoek zelf feitelijk in diskrediet gebracht.

– Acht jaar lang hebben PiS-politici de Polen bij de neus genomen met betrekking tot de ramp in Smoleńsk. Nieuwe informatie over het werk van de subcommissie van Antoni Macierewicz geeft aan dat er niet alleen niets is verklaard, maar dat ook het onderwerp van het onderzoek en de moordhypothese in diskrediet zijn gebracht - schrijft Jan Fiedorczuk in "Do Rzeczy".

Nu [...] vervolgt de partijvoorzitter het verhaal over de aanval op de Poolse president, ook al heeft de Smoleńsk-subcommissie van Antoni Macierewicz niet alleen niets uitgelegd, maar ook het hele onderzoek in diskrediet gebracht. De laatste berichten over deze kwestie plaatsen de voormalige autoriteiten in een uiterst ongunstig daglicht, aldus de journalist.

Wat ons betreft weet Kaczyński precies wat hij doet. De tragedie in Smoleńsk is tenslotte een middel waarmee we weer aan de macht kunnen komen. Het gaat er dus om dit drama te 'verklaren', niet om het 'uit te leggen'.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku

Pieszyce


Persoonlijke mening:

Ik denk dat Jarosław zijn broer vermoord heeft. Dat is echter aan de officier van Justitie om dat uit te zoeken.

Hoe? Dat weten we nog niet, maar vreemd is dat de band van zijn laatste gesprek met Lech, ergens verborgen is en niemand mag weten waar.
Lech en Jarosław waren wel een tweeling, maar echte vrienden waren het zeker niet, ook omdat Lech niet zo asociaal en agressief was als zijn broer, dat kwam mede  door diens vrouw Marya die een goede invloed op Lech had.

Feit is dat een moordenaar altijd iets extreems doet inzake zijn slachtoffer, sommige gaan het slachtoffer vereren andere keren binnen een zeer korte tijd terug naar de moordplek en zijn daar veel te vinden. Dit zijn onderzochte feiten.

Jaroslaw wil zijn broer als het ware vereren, door de vele monumenten plaquettes en de maandelijkse herdenkingen met alles er omheen. Ook alleen zijn gevolg mag dat want als andere bloemen leggen worden die verwijdert.

De herdenkingen en speciaal de manier waarop, zijn voor mij ziekelijk, net zo ziekelijk als de beschermingsring die Jarosław om zich heen gebouwd heeft.

Maar als mijn vermoeden uitkomt, is Polen in chaos, en zal er moord en doodslag zijn.