Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

En dat is goed! PiS-politici bedreigen Hołownia!

Gestart door Pieszyce, 24 februari 2024, 18:09

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


En dat is goed! PiS-politici bedreigen Hołownia!

24 februari 2024

PiS-politici denken nog steeds dat ze nog steeds aan de macht zijn. En ze kunnen iedereen 'straffen' die ze willen. Gewoon zo, zoals mij goeddunkt.

Kamerlid Małgorzata Gosiewska was bijvoorbeeld van mening dat de straf die maarschalk Szymon Hołownia haar had opgelegd oneerlijk was. Gosiewska was een van de zeven PiS-parlementsleden die deelnamen aan gevechten met de maarschalkwacht. Ze wilden voor Mariusz Kamiński en Maciej Wąsik, voormalige parlementsleden voor Wet en Rechtvaardigheid, toegang tot de Sejm afdwingen.

– Onze acties dienden er alleen maar voor om ervoor te zorgen dat parlementsleden hun rechten konden uitoefenen. Voer allereerst parlementaire taken uit, zei ze, verwijzend naar Wąsik en Kamiński. – We verdedigden de parlementaire rechten – voegde ze eraan toe.

Vervolgens begon ze te betogen dat Hołownia de wet overtrad door 'parlementsleden niet te laten werken'. – De roterende maarschalk brengt zichzelf in verlegenheid en zal daarvoor gestraft worden. Er zal gerechtigheid zijn, kondigde ze aan.

In feite is de misdaad van Hołownia "groot". Een luidruchtige groep parlementsleden van Kaczyński's partij werd gestraft door hen voor een periode van drie maanden hun parlementaire vergoeding te ontzeggen. Dus elk van hen verliest 12.000 złoty bruto.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Het zou goed zijn als Małgorzata Gosiewska zich beperkte tot 1 gaasje wodka per dag. Dan zou het misschien tot haar doordringen, dat veroordeelde criminelen volgens de Grondwet GEEN parlementaire rechten hebben en dus geen toegang tot de Sejm. Het proberen daarvan is zelfs strafbaar.

Ja, ik weet het, als je alle berichten doorleest, dan doet het voorkomen, dat PiS criminelen koestert, hen niets in de weg wil leggen zodat men verder kan gaan met stelen, bedriegen en erger.

Het was trouwens geen oordeel van Hołownia, maar Gosiewska luisterde weer eens slecht.

Hołownia zei tijdens de zitting: "De raad van senioren heeft besloten de volgende parlementariërs een boete op te leggen wegens hun gevechten met de maarschalkwacht. De boete is 12.000 złoty bruto zijnde 3 maanden en wordt opgelegd aan", hierna noemde hij de namen.

Moeilijk hè Gosiewska? Luisteren als je met de ogen dicht in je bankje zit, [dat deed ze namelijk tijdens de opmerking van Hołownia, slapen] hier volgen we alles.  :)